Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Μέτρα αυστηρά και δίκαια ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Μέτρα, αυστηρά, ώστε να μη χρειαστεί αύριο να γίνουν αυστηρότερα, αλλά και δίκαια, γιατί αλλιώς η ίδια η κοινωνία θα εμποδίσει την εφαρμογή τους, ζητά στο πλαίσιο της δημοσιονομικής αναπροσαρμογής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης.


Σε ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου, παρουσία του υφυπουργού οικονομίας, Μάρκου Μπόλαρη, βουλευτών του νομού και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, ο κ. Τονικίδης έδωσε έμφαση στο θέμα της αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και επιχειρηματία. Στο πλαίσιο αυτό είπε ότι «το σχέδιο σταθεροποίησης και ανάπτυξης θα πρέπει να είναι σταθερό. Οι κανόνες πρέπει να είναι γνωστοί και σαφείς. Οι παλινωδίες, οι αντιφάσεις και η επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων υπονομεύουν οποιοδήποτε σχέδιο, παραλύουν την επιχειρηματικότητα και τρομοκρατούν την κοινωνία».

Είπε ακόμη ότι «χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο φορολογικό νόμο, ο οποίος πρέπει να διακρίνεται για το δίκαιο χαρακτήρα του, στην κατανομή των φορολογικών βαρών, έτσι ώστε άτομα με την ίδια φορολογική ικανότητα να έχουν ίδια φορολογική επιβάρυνση».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε ότι «εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος, έχουν λάβει την απόφαση, σιωπηρά έστω, να αποδεχτούν τις εξαγγελθείσες πρωτοβουλίες» και πρόσθεσε ότι «όλα όμως θα κριθούν στην πράξη, κυρίως όμως όλα θα κριθούν στο πεδίο της ηθικής και της κοινωνικής δικαιοσύνης».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com