Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Agrotika σχεδιάζουν οι κτηνοτρόφοι

«Θερμή» υποδοχή στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή προετοιμάζουν για αύριο κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 5μμ στην πύλη «εμπορίου» της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης


Δύο ώρες αργότερα είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια της 23ης έκθεσης Agrotica από την κ. Μπατζελή (στο συνεδριακό Κέντρο "Νικόλαος Γερμανός" - περίπτερο 8).

Οι κτηνοτρόφοι προτίθενται να κουβαλήσουν μαζί τους και ζώα αλλά και να χύσουν στο οδόστρωμα μεγάλες ποσότητες γάλακτος, προβάλλοντας έτσι τα οικονομικά και θεσμικά τους αιτήματα. Εξάλλου, κάτι ανάλογο έκαναν οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και σήμερα το μεσημέρι, όταν ενσωματώθηκαν στο μπλόκο των αγροτών, στην τοποθεσία Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου). Και εκεί έχυσαν μεγάλες ποσότητες γάλακτος στο δρόμο.

Δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι που δρομολόγησαν κινητοποιήσεις. Υπάρχει μια γενικότερη κινητικότητα του κλάδου, η οποία, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης, περιλαμβάνει την κάθοδο των κτηνοτρόφων στα μπλόκα από κοινού με τους αγρότες. Στο πλαίσιο αυτό, κτηνοτρόφοι του Κιλκίς βρέθηκαν χθες στο τελωνείο της Δοϊράνης όπου σκόρπισαν γάλα στο οδόστρωμα ενώ την Πέμπτη κτηνοτρόφοι της Δράμας έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν σε ανάλογη κινητοποίηση, στο τελωνείο Εξοχής.

Την Παρασκευή, επίσης, στο δρόμο ετοιμάζονται να βγουν οι κτηνοτρόφοι της Ξάνθης, ενώ το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει – με φόντο την Agrotica- την ολομέλεια των προέδρων των κτηνοτροφικών συλλόγων που μετέχουν στην ΠΕΚ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com