Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Εισαγγελέας για τις δασικές εκτάσεις του Γαλαρινού Χαλκιδικής

Εντολή για παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δ. Παπαγεωργίου για το θέμα με την καταβολή επιδοτήσεων σε καλλιεργούμενες αναδασωτέες εκτάσεις στο Γαλαρινό Χαλκιδικής.


Με βάση το δημοσίευμα της "Ε" (της 29ης Ιανουαρίου), που είχε τίτλο "το Δασαρχείο κάνει μηνύσεις, ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχων Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) δίνει επιδοτήσεις", ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζητεί από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Δέσποινα Σιδηροπούλου να παραγγείλει τη διενέργεια έρευνας για να διακριβωθεί: Αν συντρέχει περίπτωση κίνησης της ποινικής δίωξης για απάτη , ψευδή υπεύθυνη δήλωση ή οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη.

Από το 1982, το δασαρχείο Πολυγύρου έχει προχωρήσει σε χαρακτηρισμό "αγροδασοκτήματος", στην περιοχή Γαλαρινού , ενώ η Διεύθυνση Δασών της Χαλκιδικής κήρυξε αναδασωτέα 1605 στρέμματα τον Ιούλιο του 2007. Έκτοτε υποβάλλει διαρκώς μηνύσεις σε αγρότες που καλλιεργούν και κάποιοι έχουν καταδικαστεί σε πρωτοβάθμια δικαστήρια και εφετεία. Απ' την άλλη ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους πληρώνει επιδοτήσεις για τις καλλιέργειες αυτές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com