Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

«Εμπαιγμό» των αγροτών καταγγέλλει η Ν.Δ.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση, ότι παρουσιάζει όσα δικαιούνται οι αγρότες ως «δώρο». Ο Γιώργος Κασαπίδης καταλόγισε στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, απόπειρα εμπαιγμού των αγροτών.


Υποστήριξε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αποτελούν "άθροισμα των ενισχύσεων που δικαιούνται οι Έλληνες αγρότες κατά το 2010, οι οποίοι γνωρίζουν, πολύ καλά, ότι τίποτα δεν τους χαρίζεται και τίποτα δεν τους δίνεται επιπλέον". Όπως δήλωσε, από τα 5,5 δισ. ευρώ που η υπουργός είπε ότι θα διατεθούν για τον αγροτικό τομέα φέτος αφορούν στις ανελαστικά καταβαλλόμενες οικονομικές ενισχύσεις. "Ποσό 3,35 δισ. ευρώ είναι οι άμεσες οικονομικές ενισχύσεις, που δικαιούνται οι αγρότες και, ούτως ή άλλως, θα τις λάμβαναν", διευκρίνισε.

"Τα υπόλοιπα ποσά -προσθέτει- αφορούν προβλεπόμενες να καταβληθούν οικονομικές ενισχύσεις για εξισωτική αποζημίωση, συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος και βιομηχανικής ντομάτας, ειδικές ενισχύσεις στο σκληρό σιτάρι και στο ρύζι, καταβολή ποιοτικών παρακρατημάτων Άρθρου 69, καθώς και άλλες πληρωμές μέτρων αγροτικής ανάπτυξης, που δικαιούνται οι Έλληνες αγρότες. Τα ποσά επιστροφής ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο καταβάλλονταν -με μικρές διαφορές- και τα προηγούμενα χρόνια", πρόσθεσε ο Γ. Κασαπίδης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com