Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Εξειδίκευση του «σχεδίου Β» ζητά η Κομισιόν

Την εξειδίκευση των πρόσθετων μέτρων που προτίθεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, στην περίπτωση που υπάρξουν παρεκκλίσεις στην εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης, θα ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό προανήγγειλε η εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων, Χοακίν Αλμούνια, δύο ημέρες πριν την επίσημη επικύρωση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής από τις Βρυξέλλες.


Η Αμέλια Τόρες αποκάλεσε φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό το πρόγραμμα σταθερότητας, ουσιαστικά προαναγγέλλοντας την έγκρισή του. Πρόκειται για χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει λίγο νωρίτερα και ο ίδιος ο Χ. Αλμούνια, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς. Η εκπρόσωπος του Επιτρόπου, πρόσθεσε, όμως, ότι η Αθήνα θα πρέπει να παράσχει λεπτομέρειες για τα μέτρα τα οποία θα υιοθετηθούν στην περίπτωση επιδείνωσης της οικονομικής συγκυρίας.

Εν τω μεταξύ, ο γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, επιβεβαίωσε ότι στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι για την αύξηση των εσόδων, θα ληφθούν επιπλέον μέτρα. Μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου, υπογράμμισε ότι θα ληφθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους -αν κριθούν αναγκαία-και όχι με διορθωτικές κινήσεις στο τέλος του έτους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com