Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Αποκριάτικο πάρτι από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης

Αποκριάτικο πάρτι για τα παιδιά του εθελοντικού προγράμματος για ΑμεΑ «Θες να γίνουμε φίλοι» διοργανώνει το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και της εντεταλμένης Νομαρχιακής Συμβούλου στον τομέα της νεολαίας και υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας, Χριστίνας Κελεσίδου, την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Τριαδίου.


Τα παιδιά, οι συνοδοί τους και οι εθελοντές του προγράμματος, με την φιλοξενία του Δήμου Θέρμης, θα διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική, θα απολαύσουν φασολάδα, θα δουν το κρέμασμα του Καρνάβαλου, τη Γκαμήλα, και θα παρακολουθήσουν το παλιό γλέντι της Αποκριάς στην περιοχή.

Η συμμετοχή των παιδιών στο αποκριάτικο γλέντι εντάσσεται στις δράσεις του εθελοντικού προγράμματος για ΑμεΑ "Θες να γίνουμε φίλοι;", που διοργανώνει το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης, στο οποίο λαμβάνουν μέρος 35 παιδιά που διαβιούν στο Οικοτροφείο του Ινστιτούτου και εθελοντές. Οι εθελοντές είναι απόφοιτοι και κάτοχοι μεταπτυχιακών διπλωμάτων σχολών παιδαγωγικού χαρακτήρα, οι οποίοι παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Ισότιμη Συμμετοχή των ΑμεΑ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση", που υλοποιείται από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. και επιβλέπει η Παιδίατρος και καθηγήτρια Κοινωνικής Ιατρικής του ΑΠΘ, Αννα Φαχαντίδου - Τσιλιγκίρογλου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com