Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Γονική άδεια και για τους άνδρες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς

Για την απόφαση τροποποίησης της νομοθεσίας, ώστε να δικαιούνται και οι άνδρες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις γονική άδεια, ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Μπεγλίτης.


Όπως αναφέρει στην απάντησή του σε ερώτημα του ευρωβουλευτή, η απόφαση, με ημερομηνία τη 10η Δεκεμβρίου 2009, προβλέπει:

• Άδεια ανατροφής, η οποία να αρχίζει από τον τοκετό και να διαρκεί 9 μήνες όσοι δηλαδή απαιτούνται για να συμπληρωθεί χρόνος 14 μηνών από την συμπλήρωση του 4ου μήνα κύησης τέκνου, ώστε να είναι ακριβώς ίση με την άδεια που δικαιούται η μητέρα στρατιωτικός από τον τοκετό και μετά

• Άδεια ανατροφής λόγω υιοθεσίας, με τις ίδιες προϋποθέσεις που δικαιούνται οι γυναίκες στρατιωτικοί η οποία όμως θα αυξηθεί και για τις γυναίκες στους 9 μήνες στα πλαίσια της εφαρμογής της ίσης μεταχείρισης με την άδεια ανατροφής των λοιπών τέκνων.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, έως ότου ψηφιστεί η τροποποίηση της νομοθεσίας, έχει δοθεί εντολή στα γενικά επιτελεία, να χορηγείται η άδεια "κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος και του κοινοτικού δικαίου"
 
website counter
friend finderplentyoffish.com