Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Morgan: 70% πιθανότητες να λάβετε δάνειο από Γερμανία και Γαλλία

Πιθανότητες 70% δίνει η Morgan Stanley στο σενάριο που θέλει την Ελλάδα να λαμβάνει δάνειο από άλλες χώρες της Ε.Ε. με προεξάρχουσες τη Γερμανία και τη Γαλλία, αλλά με πολύ αυστηρούς όρους που συνεπάγονται επίπονα αλλά αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα.


Σε έκθεση για την κρίση του δημόσιου χρέους, η αμερικανική τράπεζα δίνει 20% πιθανότητες στο δεύτερο σενάριο που θέλει τη χώρα να παλεύει και να τα καταφέρνει μόνη της αν και τα περιοριστικά μέτρα θα οδηγήσουν σε βαθιά ύφεση.

Η Morgan Stanley δίνει μικρές πιθανότητες, 5% , στο σενάριο που θέλει την Ελλάδα να καταφεύγει στο ΔΝΤ καθότι η ΕΚΤ και η Ε.Ε. θα έδειχναν ότι χάνουν τον έλεγχο της κατάστασης, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα αναξιοπιστίας.

Ιδιες πιθανότητες της τάξης του 5% δίνει η αμερικανική τράπεζα στο σενάριο που θέλει την Ελλάδα να χρεοκοπεί είτε γιατί δεν υπάρχει η απαραίτητη πολιτική στην Ε.Ε. για την παροχή βοήθειας είτε το σχέδιο διάσωσης δεν είναι έτοιμο όταν χρειαστεί.

Αναφερόμενη ειδικότερα στην Ελλάδα, η αμερικανική τράπεζα τονίζει ότι η κρίση είναι πιθανό να γίνει χειρότερη και η μόνη πραγματική λύση μπορεί να προέλθει από μια σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή.

Ειδικά για την ΕΚΤ, η Morgan Stanley εκτιμά ότι θα τηρήσει σκληρή στάση και θα περιμένει να δει πραγματικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας, ενώ δεν πρόκειται να μειώσει επιτόκια παρά μόνον αν η οικονομία της ευρωζώνης το έχει ανάγκη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com