Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

«SOS» Βορειοελλαδιτών εξαγωγέων για την απεργία των τελωνειακών

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι βορειοελλαδίτες εξαγωγείς, τόσο προς την Πολιτεία όσο και προς τους τελωνειακούς, εξαιτίας της απεργίας των τελευταίων.


Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ), «απαιτεί» από τους τελωνιακούς «την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, σε αυτή την κρίσιμη», όπως τονίζει φάση, «η οποία επιβάλλει σε όλους μας ψυχραιμία, σύνεση, συνεργασία και υπευθυνότητα». Επίσης, «απαιτεί από την Πολιτεία να προχωρήσει σε ανάκληση του παγώματος των επιστροφών ΦΠΑ, «οι οποίες, όπως εξηγεί «είναι ούτως ή άλλως μόνιμα και διαχρονικά καθυστερημένες και υπερβαίνουν κατά πολύ την προβλεπόμενη προθεσμία των 30 ημερών, συρρικνώνοντας έτσι τη ρευστότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την απεργία των τελωνειακών, ο ΣΕΒΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Οι επιχειρηματίες και ιδίως οι εξαγωγείς είναι αυτοί που υφίστανται για μια ακόμη φορά τις συνέπειες των κινητοποιήσεων άλλων κοινωνικών ομάδων, με άμεσες και έμμεσες ζημίες, πολλές από τις οποίες δεν είναι δυνατό να αποτιμηθούν όπως η απώλεια πελατών εξωτερικού, ούτε βεβαίως να διεκδικηθούν.

Ζημίες που μπορεί να κλονίσουν ακόμη και την επιβίωση μιας επιχείρησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον επιχειρηματία, την οικογένεια και τους εργαζομένους του.

Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις βιώνουν ήδη τις επιπτώσεις από τη μείωση της υπόληψης της πατρίδας μας στις διεθνείς αγορές όπου το κάθε προϊόν συνδέεται με την χώρα προέλευσης».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com