Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Αντεπίθεση Ψωμιάδη για την Κορώνεια

Στην αντεπίθεση για την Κορώνεια πέρασε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
«Κάποιοι δεν θέλουν να γίνει το έργο για τη λίμνη», τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, δυο μέρες μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από Οικολόγους, επιστήμονες, αλλά και νομαρχιακούς συμβούλους της δικής του παράταξης, για το έργο της ενωτικής τάφρου Βόλβης - Κορώνειας.


"Η λίμνη γέμισε γιατί τα νερά των χειμάρρων Σχολαρίου και Λαγκαδικίων, με τη βοήθεια των θυροφραγμάτων κατευθύνονται πλέον κατ’ επιλογή στην Κορώνεια, ενώ μέχρι τώρα χύνονταν στη Βόλβη ή πλημμύριζαν τα χωράφια. Όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εδώ έχουμε ένα σχεδόν νεκρό οικοσύστημα που όλοι δηλώνουν ότι επιθυμούν να επανέλθει στη ζωή, αλλά λίγοι στηρίζουν ουσιαστικά την προσπάθεια αυτή. Ορισμένοι στηριζόμενοι σε κάθε είδους ψιλά γράμματα της ελληνικής ή της Κοινοτικής νομοθεσίας, βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση των έργων", απάντησε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης που επισκέφθηκε την περιοχή.

Την περασμένη Τρίτη, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης δέχθηκε σειρά επικικρίσεων τόσο από τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων και πρώην νομαρχιακό σύμβουλο Μιχάλη Τρεμόπουλο, όσο και από βιολόγους επιστήμονες του ΑΠΘ, αλλά και δυο νομαρχιακούς συμβούλους της παράταξής του, την έπαρχο Λαγκαδά Πόπη Καλατζή και τον πρώην αντινομάρχη αγροτικής ανάπτυξης Γιάννη Μπίκο.

΄Οπως ανέφεραν σε δική τους συνέντευξη τύπου "η ενωτική τάφρος αποτελεί παγίδα θανάτου για τη Βόλβη" και τόνισαν ότι "αντί να έχουμε μια μισοπεθαμένη λίμνη, την Κορώνεια, υπάρχει κίνδυνος να έχουμε δύο".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com