Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Αλλαγές στον αγροτοσυνδικαλισμό και ενιαίο μητρώο αγροτών ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

Ενιαίο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με νομοσχέδιο που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο η αρμόδια υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.


Στο Μητρώο εγγράφονται ως επαγγελματίες αγρότες όσοι είναι κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ή συνταξιοδοτούνται από τον Οργανισμό και η αγροτική τους δραστηριότητα καλύπτει το 35% του ετήσιου εισοδήματός τους. Στο Μητρώο εγγράφονται επίσης οι αλιείς που έχουν επαγγελματική άδεια αλλά και φυσικά πρόσωπα που δεν είναι επαγγελματίες αγρότες αλλά καλλιεργούν ή μισθώνουν αγροτεμάχια.

Ταυτόχρονα, με άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου προωθείται νέα δομή στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπου καθιερώνονται τρεις βαθμίδες συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Η πρώτη, είναι ανά κλάδο φυτική, ζωική παραγωγή και αλιεία και η δεύτερη, σε επίπεδο ενός ή δύο όμορων δήμων, ενώ προβλέπεται και μια τριτοβάθμια Αγροτική οργάνωση για όλη την επικράτεια με την συμμετοχή εκπροσώπων από τις δύο άλλες. Επίσης, για πρώτη φορά καθιερώνεται ποσόστωση στα ψηφοδέλτια και ορίζεται στο 40% για άνδρες μέχρι 40 ετών και 10% για τις γυναίκες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com