Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Κόντρα χρηματιστών με τον πρόεδρο του ΧΑ

Για άγνοια, αδιαφορία, ελλιπή ενημέρωση κατηγορούν οι χρηματιστές (ΣΜΕΧΑ) τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, είπε πως τον λυπεί η στάση του ΣΜΕΧΑ στο φορολογικό νομοσχέδιο γιατί εμφανίστηκε να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μείωση του φόρου συναλλαγών σε ξένες μετοχές παρά για την αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στο Χ.Α. Ο ίδιος, με δόση ειρωνείας αναρωτήθηκε, εάν πρέπει να μετονομαστεί σε Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίων Εξωτερικού (ΣΜΕΧΕ).


Σε αυτή την κριτική, ο ΣΜΕΧΑ με σημερινή ανακοίνωσή του κατηγορεί τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναφέροντας ότι «απουσίαζε από τη συνέντευξη τύπου του ΣΜΕΧΑ και δεν γνωρίζει τα όσα ελέχθησαν. Προφανώς όμως αγνοεί και τα δελτία τύπου που δημοσίευσε ο ΣΜΕΧΑ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή πήρε ξεκάθαρη θέση χωρίς να κρυφθεί για όλα τα σημεία του φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούσαν τα συμφέροντα επενδυτών».

Ο ΣΜΕΧΑ ρωτά «Ποιες προσπάθειες κατέβαλε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών για να προστατεύσει τα συμφέροντα του Χ.Α. και των επενδυτών;» Συνεχίζοντας επισημαίνει πως το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι το ακριβότερο στην Ευρώπη, πως λειτουργεί με μονοπωλιακούς όρους, παρότι ιδιωτική εταιρεία.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο ΣΜΕΧΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για βελτίωση των υπηρεσιών προς τους επενδυτές και θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα όλων των επενδυτών – εγχώριων και ξένων, μικρών και μεγάλων - σε όποια αγορά και αν δραστηριοποιούνται (εσωτερικού, εξωτερικού), χωρίς να τους χωρίζει σε κατηγορίες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com