Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Κατεδάφιση των φρακτών στην παραλία της Αγ. Τριάδας Θεσσαλονίκης

Ύστερα από 15 χρόνια καταγγελιών και προσπαθειών από τις τοπικές αρχές, ο στρατός κατεδάφισε τις συρματόπλεκτες περιφράξεις που είχε στήσει στην παραλία της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, για να παραθερίζουν οι αξιωματικοί.


Το γενικό επιτελείο στρατού προχώρησε στην κατεδάφιση των φρακτών που απαγόρευαν στους πολίτες την ελεύθερη χρήση του αιγιαλού μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΚΑΑΥ (Κέντρο Αναπλήρωσης Απωλειών Υγείας). Το γκρέμισμα πραγματοποιήθηκε από συνεργεία του στρατού, υπό την παρουσία δύο ανώτατων αξιωματικών. Αξιωματικοί του Μηχανικού έκαναν μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθούν οι αποκλίσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων από τις ισχύουσες ρυμοτομικές διατάξεις.

Παρών στην επιχείρηση κατεδάφισης ήταν και ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, που αποδέχθηκε πρόταση του στρατού να καταθέσει σύντομα συγκεκριμένο σχέδιο διευθέτησης της περιοχής, έτσι ώστε οι εγκαταστάσεις του ΚΑΑΥ να μην αποτελούν εμπόδιο στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης.

"Περιμένουμε τώρα οι αρμόδιοι του Ελληνικού Στρατού να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και με τις αποφάσεις τους να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της περιοχής μας", δήλωσε.

Σε συνάντηση που είχαν πριν από δυο μήνες, ο δήμαρχος Θερμαΐκού είχε ζητήσει τη διάνοιξη της παραλίας από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com