Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ εγκαλεί τον Ψωμιάδη για ηθικό αυτουργό

Με σκληρότατη επιστολή της προς το νομάρχη Θεσσαλονίκης η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ εγκαλεί τον Παν. Ψωμιάδη ως ηθικό αυτουργό για τα αδιέξοδα που βιώνει τατελευταία χρόνια η σχολή τυφλών βορείου Ελλάδος “Ο Ηλιος”. “Εχετε την απόλυτη ευθύνη” τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:



«Κύριε Νομάρχη,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτηση των τυφλών και των γονιών των τυφλών παιδιών και εφήβων και όλων αυτών που εξυπηρετούνται και υποστηρίζονται από τη Σχολή Τυφλών Β. Ε. «Ο ΗΛΙΟΣ» για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην ιστορική Σχολή των Τυφλών της Βορείου Ελλάδας. Η Σχολή Τυφλών Β.Ε. «Ο ΗΛΙΟΣ» υπάγεται στην εποπτεία της Ν.Α. Θεσ/κης, η οποία έχει την ευθύνη να ασκεί έλεγχο για το πώς η Σχολή διοικείται. Η Νομαρχία σας επίσης είναι ο βασικός φορέας χρηματοδότησης της Σχολής Τυφλών Β. Ε. «Ο ΗΛΙΟΣ» μα πάνω από όλα εσείς κύριε Νομάρχη, με απόφασή σας όπως και οι προκάτοχοί σας, διορίζετε τη διοίκηση της εν’ λόγω Σχολής. Έχετε δηλαδή τυπικά και ουσιαστικά απόλυτη ευθύνη για το τι γίνεται σε αυτή τη Σχολή, σε μια Σχολή που έχει επικρατήσει η κακοδιαχείριση, η κακοδιοίκηση, η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια και δεν έχει ληφθεί από τη μεριά της Νομαρχίας κανένα μέτρο προστασίας της ίδιας της Σχολής, των υπηρεσιών που παρέχονται από αυτήν στα τυφλά άτομα. Αντίθετα, με όλα αυτά που έχουν διαπράξει διοικήσεις που εσείς και οι προκάτοχοι σας έχετε διορίσει, έχουν οδηγήσει τη συγκεκριμένη σχολή σε πλήρες οικονομικό και λειτουργικό αδιέξοδο.

Η ευθύνη κύριε Νομάρχη ανήκει και σε εσάς. Είστε 8 χρόνια Νομάρχης. Δεν υπάρχει άλλοθι. Όπως γνωρίζετε η κατάσταση δεν πάει άλλο, το προσωπικό είναι απλήρωτο για μήνες. Τα ελλείμματα συσσωρεύονται. Υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής διοίκησης, υπάρχει απουσία εποπτείας και έλεγχου, υπάρχει πλήρης αδιαφορία και αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια αυτή την ιστορική σχολή που επί τόσα χρόνια στήριξε τους τυφλούς τη Βορείου Ελλάδας, σε οριστική κατάρρευση. Έχετε ευθύνη. Οι ευθύνες δεν μπορούν να πάνε στην εξέδρα σαν τη μπάλα στο ποδόσφαιρο και οφείλετε ως Νομάρχης αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες σας, να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και να πάρετε αυτές τις αποφάσεις που απαιτούνται για να δοθεί τώρα λύση στο οικονομικό αδιέξοδο, στη διοίκηση και διασφάλιση της λειτουργίας της σχολής.

Σαν να μην έφταναν όσα έχουν συμβεί, οι εργαζόμενοι της σχολής κάνουν επίσχεση εργασίας τις ημέρες των εξετάσεων των τυφλών μαθητών. Όσο και να αντιλαμβάνεται κανείς και να συμπαρίσταται στους εργαζόμενους γι’ αυτό που έχουν τραβήξει, έχοντας και αυτοί τις δικές τους ευθύνες οι οποίες πρέπει να καταλογιστούν, η απόφασή τους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας τις ημέρες των εξετάσεων των τυφλών μαθητών στην κορυφαία στιγμή της χρονιάς για ένα μαθητή -γι’ αυτούς δε που δίνουν πανελλήνιες είναι από τις κορυφαίες στιγμές της ζωής τους- είναι επιεικώς απαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη.

Και γι’ αυτό κύριε Νομάρχη πρέπει να δράσετε τώρα. Εάν η επίσχεση εργασίας προχωρήσει και οι τυφλοί μαθητές χρησιμοποιηθούν ως όμηροι σε αυτή την κρίση της Σχολής, θα είστε ένας από τους ηθικούς αυτουργούς από κοινού με το Νομαρχιακό σας Συμβούλιο και τη διοίκηση της Σχολής. Ασφαλώς τις ευθύνες τους έχουν και όλες οι κυβερνήσεις που δεν έδωσαν λύση ριζική και ριζοσπαστική σε αυτό το ζήτημα με τη δημοσιοποίηση της Σχολής και η παρούσα κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει εδώ και τώρα αυτό το ζήτημα, αλλιώς και η σημερινή κυβέρνηση θα είναι συνυπεύθυνη γι’ αυτή την αθλιότητα που διαπράττεται στη Θεσσαλονίκη. Προστατεύεστε τώρα τους τυφλούς μαθητές, πάρτε πρωτοβουλίες τώρα, αναλάβετε τις ευθύνες σας. Το αναπηρικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, το αναπηρικό κίνημα της χώρας στο σύνολο του, καταγγέλλει την αδιαφορία που όσοι έχετε ευθύνη, έχετε επιδείξει μέχρι σήμερα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com