Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Συνταγματική κρίθηκε η έκτακτη εισφορά από το διοικητικό εφετείο Αθηνών

Συνταγματική έκρινε την έκτακτη εισφορά που υποβλήθηκε στα εισοδήματα της χρήσης του 2007, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με την υπ' αριθμ. 1123/2010 απόφασή του.


Όπως επισημαίνει, η έκτακτη εισφορά "δεν αποτελεί φόρο, αλλά έκτακτη φορολογική επιβάρυνση των οικονομικώς ισχυρότερων φυσικών προσώπων κλιμακούμενη ανάλογα προς τη φοροδοτική ικανότητα των υποκειμένων σ' αυτήν προσώπων, χωρίς να παραβιάζεται η καθιερούμενη με το άρθρο 4 παράγραφος 1 και 5 του Συντάγματος αρχή της φορολογικής ισότητας".

Επίσης τονίζεται ότι σωστά επιβλήθηκε στα εισοδήματα χρήσης 2007 έτσι ώστε να καθοριστούν τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό.

Αυτό διότι την ημέρα επιβολής της έκτακτης εισφοράς, (5.5.2009), σύμφωνα με την απόφαση "δεν ήταν δυνατή η άμεση αποστολή στους υποχρέους εκκαθαριστικών σημειωμάτων υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς επί των εισοδημάτων του έτους 2008 με βάση τις δηλώσεις της φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2009 λόγω της χρονικής αδυναμίας ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκκαθάρισης των σχετικών δηλώσεων".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com