Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Αντώνης Σαμαράς: «Θα απορρίψουμε όσους ντρόπιασαν τη Ν.Δ»

Σε μία ακόμη δήλωση «αυτοκάθαρσης της Ν.Δ» προχωρά ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνμης Σαμαράς. Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News' ο πρόεδρος τη Ν.Δ τάσσεται υπέρ της τιμωρίας των ενόχων των πολιτικών προσώπων, αλλά επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει η χώρα να γίνει »δικαστικό τσίρκο«. Ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου, ενώ δεν »βλέπει" ούτε στο άμεσο μέλλον ένα νέο κόμμα υπό την Ντόρα Μπακογιάννη.



Ο Αντώνης Σαμαράς επιμμένοντας στο "'οχι" στα μέτρα της κυβέρνησης επαναλαμβάνει πως "αν μείνουμε στο μίγμα πολιτικής, που εφαρμόζεται, τα πράγματα δεν είναι καλά". Εξαπολύει ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας πως "αυτός που φώναζε τον Σεπτέμβριο "λεφτά υπάρχουν", σήμερα ζητάει και τα ρέστα".

Αναφερόμενος, για πρώτη φορά μετά την πολύκροτη διαγραφή,στην επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς τονίζει: "Η κυρία Μπακογιάννη, όταν έδινε τη δική της ψήφο, γνώριζε τη γραμμή της παράταξης". Εκτιμά, δε, σχετικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός νέου κόμματος ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τη διαγραφείσα βουλευτή ότι "δεν χρειάζεται να σχολιαστεί κάτι, που έτσι κι αλλιώς, ούτε επισήμως υπάρχει σήμερα ως προοπτική, ούτε και το βλέπει να απασχολεί το αύριο".

Αναφορικά με τις υπό εξέλοξη διαδικασίσες στις εξεταστικές επιτροπές για την αναζήτηση "πολιτικών ενόχων" ο πρόεδρος της Ν.Δ σημειώνει χαρακτηριστικά: "Θα απορρίψουμε όσους ντρόπιασαν τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να αφήσουμε να ενοχοποιηθεί ολόκληρη η παράταξη... Δεν έχουμε αντίρρηση να διερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα. Πρώτοι εμείς θέλουμε να τιμωρηθούν όσοι βρεθούν ένοχοι. Αλλά δεν θα αφήσουμε επιλεκτική διερεύνηση μόνο των υποθέσεων, που στρέφονται εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, όταν πολύ πιο σοβαρά σκάνδαλα, που αφορούν το ΠΑΣΟΚ μένουν στο σκοτάδι".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com