Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Αντ. Σαμαράς: Συνενοχή η υπερψήφιση των μέτρων

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απέδωσε στο ΠΑΣΟΚ ευθύνες για την έκρηξη των επιτοκίων των ομολόγων επί των ημερών του. Στις καταγγελίες του πρωθυπουργού για τις κουρτίνες του υπουργού, απάντησε μιλώντας για το “σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και των υποβρυχίων”. Έθεσε τις έξι «κόκκινες γραμμές» του κόμματός του και επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι εξακολουθεί να λειτουργεί ως κόμμα κρατιστών και ζήτησε ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων. Τόνισε ότι με τα μέτρα του νομοσχεδίου, η χώρα θα μπει σε βαθιά ύφεση. Μάλιστα, προέβλεψε ότι ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης θα φτάσει στο 5,5% κάτι που θα οδηγήσει σε έκρηξη της ανεργίας. “Ζητάτε συνενόχους στην καταστροφή και εμείς συνένοχοι δεν γινόμαστε”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνοντας έτσι τη θέση του κόμματός του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Προσέθεσε ότι στο νομοσχέδιο υπάρχουν προβλέψεις για πρόσθετα μέτρα τα οποία εμείς δεν μπορούμε να εγκρίνουμε εν λευκώ από τώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε και στον υπουργό Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι οι δημόσιες δηλώσεις του περί Τιτανικού, ζημίωσαν την ελληνική οικονομία. Μάλιστα στη δευτερολογία του υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει αποπέμψει τον υπουργό Οικονομικών λόγω της πρόσληψης του οίκου Lazard για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι με τον τρόπο που έγινε αυτή η ανάθεση, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η χώρα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους. Για μια ακόμη φορά, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την πρότασή του να μειωθούν από 300 σε 200 οι βουλευτές, ενώ ζήτησε την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Επανέλαβε δε τη θέση του για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, έκανε λόγο για έξι κόκκινες γραμμές του κόμματός του:

1.Να μην εμπλακεί η Ελλάδα σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για εθνικό θέμα

2.Να μην υπάρξει καμία σκέψη για αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

3.Να μην γίνει ξανά βεβήλωση των ιερών χώρων όπως το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ο βράχος της Ακρόπολης.

4.Να μην οδηγηθεί η χώρα στον φαύλο κύκλο της οργής που οδηγεί στη βία.

5.Καμία διαφωνία να μην οδηγεί σε διχασμό. "Όσοι κλείνουν λιμάνια κόβουν το ψωμί των Ελλήνων" ανέφερε χαρακτηριστικά και

6.Να μην υπάρξει βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και προσέθεσε "ότι το τελευταίο επτάμηνο δεν θα μείνει εκτός της συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com