Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Συνταγή «γιατρών Κολωνακίου» για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, θα δοθεί στη δημοσιότητα λίστα με ονόματα γιατρών, εταιρειών και φαρμακοποιών, που μετείχαν σε υποθέσεις παράνομης συνταγογράφησης ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος. Επανέλαβε δέσμευση για επιστροφή των επιδομάτων στους χαμηλοσυνταξιούχους, αν η φαρμακευτική δαπάνη συνεχίσει να μειώνεται


Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι η φαρμακευτική δαπάνη σε απόλυτους αριθμούς από το ΙΚΑ, ήταν για πρώτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια, μειωμένη κατά 1,49%. Όπως σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο προσανατολίζεται στη μείωση ή και κατάργηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη εάν υπάρξουν μέχρι τον Ιούνιο τα προσδοκώμενα αποτελέσματα από την πολιτική που ακολουθείται στο χώρο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Αναφορικά με τον κατάλογο των παράνομων συνταγογραφήσεων, εκτίμησε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 4 ή 5 Ιουνίου και υποστήριξε ότι θα σηματοδοτήσει "ουσιαστικό ράπισμα στα σκάνδαλα, στο όργιο της διαφθοράς". Δήλωσε ότι τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας, Εργασίας και Υγείας θα εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους στη "μάχη κατά της σπατάλης και των σκανδάλων".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com