Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Τον Ιούνιο ιδρύεται το ταμείο στήριξης των τραπεζών

Τον Ιούνιο θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία ταμείου στήριξης των ελληνικών τραπεζών, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τη συνάντηση του Γ. Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο. Το υπουργείο ζήτησε από τις εμπορικές τράπεζες να αναλάβουν «στρατηγικές πρωτοβουλίες».


Το "Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας" προβλέπεται από τη συμφωνία της Ελλάδας με την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα χρηματοδοτηθεί με 10 δισ. ευρώ από το "πακέτο" δανείων 110 δισ. ευρώ του μηχανισμού στήριξης.

Το υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό και θωρακίζεται επιπλέον μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες τη ΕΚΤ και τη δημιουργία του ταμείου. Προτρέπει τις ελληνικές τράπεζες "να προετοιμαστούν για το νέο περιβάλλον αναλαμβάνοντας στρατηγικές πρωτοβουλίες, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες τους προς επιχειρήσεις και καταναλωτές σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, αλλά και με τη σωστή διαχείριση του κόστους λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών και των παροχών των ανώτατων στελεχών τους".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com