Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

215 εκατ. ευρώ για ένδυση, υπόδηση και μεταποίηση

Δύο νέα προγράμματα, , συνολικού προϋπολογισμού 215 εκατ. ευρώ, θα προκηρύξει τον επόμενο μήνα το Υπουργείο Οικονομίας, όπως ανακοίνωσε ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας, Μανώλης Πατεράκης, με δηλώσεις του στο περιθώριο συνεδρίου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β.Ελλάδας (ΣΕΒΕ) με τίτλο: «Συστήματα Στήριξης Εξωστρέφειας».


Σύμφωνα με τον κ.Πατεράκη, το ένα πρόγραμμα θα αφορά στις νέες πρακτικές στους τομείς ένδυσης-υπόδησης και θα είναι προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, και το άλλο στις νέες συνθήκες στον τομέα της μεταποίησης και θα είναι προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ προανήγγειλε την προκήρυξη και νέων προγραμμάτων από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ). Μίλησε για δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, για τη νέα οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη, επισημαίνοντας πως εντός του καλοκαιριού θα ξεκαθαριστούν οι όροι συμμετοχής των ενδιαφερομένων σε αυτά.

Αναφερόμενος στην απορροφητικότητα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας είπε ότι φθάνει στο 14% ενώ στόχος είναι, μέχρι το τέλος του έτους να αυξηθεί στο 22%.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com