Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Παρέμβαση Ψωμιάδη για τις αυξήσεις στον ΟΑΣΘ

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Χρήστο Στεφανίδη, απέστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, με την οποία τον καλεί σε «επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής» και «επαναφορά του κόστους των εισιτηρίων στις πρότερες τιμές».


Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφέρει ότι αναγνωρίζει το κοινωνικό έργο του ΟΑΣΘ και αντιλαμβάνεται τις αιτίες που οδήγησαν τη διοίκηση του οργανισμού στην αναπροσαρμογή των τιμολογίων από 1ης Μαίου.

Ωστόσο τονίζει:

"Η πρωτοφανής και εξαιρετικά δυσμενής οικονομική συγκυρία την οποία βιώνει πλέον ο ελληνικός λαός, επιβάλλει αποφάσεις απόλυτα εναρμονισμένες με την κοινωνική αποστολή του οργανισμού. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί επιβάλλεται να ανταποκριθούν στον κοινωφελή χαρακτήρα τους προβαίνοντας ακόμη και σε μειώσεις του κόστους παροχής υπηρεσιών. Ήδη, όπως γνωρίζετε, η απόφαση του ΟΑΣΘ να αυξήσει τα εισιτήρια έχει προκαλέσει ευθύς εξαρχής πάρα πολλές κοινωνικές αντιδράσεις μεταξύ του επιβατικού κοινού".

Και καταλήγει ο νομάρχης:

"Σας ζητώ να επανεξετάσετε άμεσα το θέμα και - αν μη τι άλλο - να επαναφέρετε τα κόστη στις πρότερες τιμές, δεδομένου ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του επιβατικού κοινού είναι πολίτες χαμηλών εισοδημάτων (συνταξιούχοι, φοιτητές κλπ)".

Στο μεταξύ, οι επιτροπές "Ακρίβεια ΣΤΟΠ" της Θεσσαλονίκης, μετά την επιτυχημένη διαμαρτυρία της περασμένης Δευτέρας για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, πραγματοποιούν αύριο από τις 9 το πρωί, στο Βαρδάρη (στάση Μαρινόπουλος), νέα κινητοποίηση.

"Εξεγειρόμαστε, δεν πληρώνουμε εισιτήριο", λένε και καλούν το επιβατικό κοινό του ΟΑΣΘ να επιβιβάζεται στα αστικά λεωφορεία χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com