Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ενημέρωση από τη Δικαιοσύνη ζητά το υπουργείο Άμυνας για τις μίζες στα υποβρύχια

Ενημέρωση για την πορεία των ερευνών σχετικά με τις καταγγελίες για μίζες στην παραγγελία υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού ζητά με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Η επιστολή ακολουθεί την επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, προς τον Πρωθυπουργό με θέμα «Διερεύνηση στοιχείων παράνομου χρηματισμού για συμβάσεις εξοπλιστικών συστημάτων».

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρει ότι "υπάρχει επείγουσα ανάγκη να πληροφορηθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εγκαίρως και μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης τι πράγματι συνέβη ώστε να προβεί στις ενέργειες που είναι αναγκαίες για την προάσπιση των συμφερόντων του δημοσίου, καθώς η σύμβαση του 2000 για τα υποβρύχια τύπου 214 εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη".

Διευκρινίζει ότι η εταιτεία Ferrostaal, η οποία σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιέυματα βρισκόταν στο επίκεντρο των παράνομων συναλλαγών, δεν μετέχει πλέον στη διαδικασία. Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου εναι έτοιμες να βοηθήσουν το έργο της εισαγγελικής αρχής με την παροχή όλων των διαθέσιμων στοιχείων, όπως έχουν νόμιμη υποχρέωση.

"Περιττεύει να σημειώσω ότι το Δημόσιο, εφόσον ασκηθούν ποινικές διώξεις, θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής" αναφέρει ο Ευαγ. Βενιζέλος.

Τέλος, ζητά από τον Ι. Τέντε να μεριμνήσει, ώστε να ζητηθεί το ταχύτερο η συνδρομή των γερμανικών δικαστικών αρχών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com