Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Συνεργασία με την πολιτεία για τα εθνικά κληροδοτήματα προτείνει ο Ιερώνυμος

Συνεργασία με την κυβέρνηση για την αξιοποίηση των εθνικών κληροδοτημάτων που ελέγχονται από την Εκκλησία της Ελλάδος πρότεινε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό. Δήλωσε έτοιμος για την ανάπτυξη του προνοιακού έργου της Εκκλησίας.


Ζήτησε, όμως, από την κυβέρνηση να μεριμνήσει, ώστε να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που συναντά η Εκκλησία. Για τα εθνικά κληροδοτήματα, είπε: "Είμαι Πρόεδρος σε πολλά εθνικά κληροδοτήματα και βλέπω και την αταξία και την αδυναμία, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν".

Από τη μεριά του, ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ευπρόσδεκτες τις προτάσεις για συνεργασία και σημείωσε ότι η γραφειοκρατία αποτελεί έναν από τους λόγους που το Δημόσιο αποτελεί τον"μεγάλο ασθενή" και το λόγο που η χώρα βρίσκεται σήμερα σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση. "θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις αδυναμίες, να αλλάξουμε και το Δημόσιο βεβαίως, προοπτικά, αλλά τώρα, άμεσα, να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά", πρόσθεσε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com