Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Το Ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων και οι αντιδράσεις από τα συνδικάτα, τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και κατά την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων, οι προβλέψεις για περαιτέρω ύφεση στην αγορά και κατά συνέπεια η αύξηση της ανεργίας, καθώς και το 13ο Συμπόσιο της Σύμης που διεξάγεται στον Πόρο υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, απασχολούν κατά κύριο λόγο τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ποιοι γλιτώνουν το όριο των 65. Εγκύκλιος ξεκαθαρίζει πλασματικό χρόνο και μεταβατικές διατάξεις"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι μεταβατικές διατάξεις και ο πλασματικός χρόνος ασφάλισης 'σώζουν' πολλούς ασφαλισμένους από τη βίαιη αύξηση των ηλιακών ορίων στο 65ο έτος. Άρον άρον το υπουργείο Εργασίας εκδίδει εγκύκλιο για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα την περίοδο 2010-2012, προκειμένου να ανακόψει το κύμα 'εξόδου'. Οι δέκα κατηγορίες που συνταξιοδοτούνται με... μικρές απώλειες".

Οι πρωινές εφημερίδες

Η ΑΥΓΗ: "Πέφτουν έξω"

"Κάτι παραπάνω από το μέσο του στόχου κινείται η αύξηση εσόδων το πρώτο εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η υστέρηση έναντι του στόχου φθάνει τα 3,8 δισ. ευρώ και πλέον αποτελεί κοινό μυστικό ότι υπάρχει 'πρόβλημα είσπραξης ΦΠΑ' αλλά και γενικότερο πρόβλημα φοροδιαφυγής", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Μπλακάουτ σε απογραφή και ημιυπαίθριους. Το 'κουτσό κράτος' προδίδει την κυβέρνηση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κατά την πρεμιέρα χθες του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής των δημοσίων υπαλλήλων δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα. Περισσότεροι από 200.000 επιχείρησαν να καταχωρισθούν και το σύστημα κατέρρευσε".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τρικυμία στην κυβέρνηση. Συνεχίζονται οι τριβές μεταξύ υπουργών και οι διαφοροποιήσεις βουλευτών"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εικόνα τρικυμίας μεταδίδει, λόγω των συνεχών υπουργικών συγκρούσεων και των διαφοροποιήσεων από βουλευτές, το κυβερνών κόμμα στον απόηχο της ψήφισης του Ασφαλιστικού, ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απουσιάζει στον Πόρο για το 13ο Συμπόσιο της Σύμης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Πρεμιέρα με προβλήματα... στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων"

"Αποκαταστάθηκε σταδιακά προς το απόγευμα η λειτουργία του συστήματος για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο ξεκίνησε προβληματικά το πρωί παρουσιάζοντας σημαντικά τεχνικά προβλήματα", αναφέρει η εφημερίδα.

Η ΝΙΚΗ: "Βροχή κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Απόφαση-βόμβα του Αρείου Πάγου για χρέη έως 200.000 ευρώ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πιο απάνθρωπο πρόσωπό τους αρχίζουν να δείχνουν οι τράπεζες σε χιλιάδες μικρομεσαίους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω της κρίσης αν και έχουν ενισχυθεί με πάνω από 53 δισ. ευρώ από τα διάφορα κυβερνητικά πακέτα. Στα λόγια οι τραπεζίτες δηλώνουν συμπάσχοντες με τους Έλληνες, αλλά στην πράξη 'πίνουν περισσότερο αίμα'".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα αντιλαϊκά μέτρα με ορίζοντα 10ετίας"

"Η κλιμάκωση της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης στα κράτη -μέλη της Ε.Ε. βρίσκεται στην ατζέντα των συμβουλίων υπουργών Οικονομίας της ΕΕ (Εκοφίν-Γιουρογκρούπ) με βασικό ζήτημα τη στρατηγική "Ε.Ε.-2020", δηλαδή τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην επόμενη 10ετία" σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι απογευματινές εφημερίδες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι Έλληνες φλερτάρουν, ερωτεύονται και κάνουν σεξ... μέσω Διαδικτύου! Το Facebook μπήκε για τα καλά στη ζωή μας..."

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όλο και περισσότεροι Έλληνες φαίνεται ότι εμπιστεύονται στις μέρες μας το χώρο κοινωνικής δικτύωσης 'Facebook' , για να φλερτάρουν με αγνώστους αλλά και για να ζήσουν μοναδικές διαδικτυακές ερωτικές εμπειρίες".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Δίχτυ προστασίας για καταθέσεις και ασφάλειες"

"Μεγαλύτερη ασφάλεια για τους καταθέτες, αλλά και για τους ασφαλισμένους ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων, προβλέπουν οι κανόνες που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν στη βελτίωση της προστασίας των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών και των μικροεπενδυτών", σημειώνει η εφημερίδα.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ανταρσία Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προβληματίζει το Μαξίμου"

"Με αντάρτικο απειλούν ανοιχτά πλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς πληθαίνουν οι δημόσιες διαφοροποιήσεις σε σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, επιτείνοντας έτσι την φημολογία περί πρόωρων εκλογών", σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Άλλα λέει κι άλλα κάνει. Ο Γ. Α. Παπανδρέου με δήλωσή του ξορκίζει την πολιτική που... εφαρμόζει"

"Την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπακούοντας στο Μνημόνιο που συνήψε με την τρόικα μειώνει τους μισθούς, αφαιρεί τα δικαιώματα των εργαζομένων δίνοντας το πράσινο φως για απολύσεις, επιμηκύνει τον εργασιακό βίο στα 40 χρόνια και μειώνει την αγοραστική δύναμη με άμεσους και κυρίως έμμεσους φόρους παγώνοντας την αγορά, έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να δηλώσει ότι η πολιτική αυτή δεν συνιστά διέξοδο από την κρίση και ότι η λύση θα επέλθει όχι με την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, αλλά με την αναδιανομή του πλούτου!", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: "Ευρωασπίδα για τις καταθέσεις. Πρωτοβουλία Κομισιόν για ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις τράπεζες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εγγυημένες μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ θα είναι οι καταθέσεις σε όλα τα κράτη -μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη και σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας τράπεζας οι καταθέτες θα αποζημιώνονται μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Η πρωτοβουλία της Κομισιόν στοχεύει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών, των επιχειρήσεων και των αγορών στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αύριο, γεμίζει από πηλίκια το Σύνταγμα. 'Ένστολη διαμαρτυρία' των Σωμάτων Ασφαλείας"

"Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί διαδηλώνουν στις 18.30 στην Πλατεία Συντάγματος. Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας δεν είναι δούλοι, ούτε καρπαζοεισπράκτορες. Αυτό γράφουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους και υπογράφουν οι πρόεδροι των επιμέρους συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η κινητοποίηση έχει πανελλαδικό χαρακτήρα", σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τσέπωσαν έξτρα 2,7 εκ. ευρώ οι Βουλευτές σε ένα εξάμηνο. Γι αυτούς ισχύει: Άλλο το στομάχι των εθνοπατέρων και άλλο του λαού"

"Η υποκρισία των εθνοπατέρων έφτασε στο έσχατο σημείο με την αποκάλυψη της 'βιομηχανίας' των επιτροπών. Την προηγούμενη εβδομάδα μόνο σε μία ημέρα συνεδρίασαν εννέα επιτροπές, ενώ τραβάνε τις συνεδριάσεις για νομοσχέδια που μπορούν να τα επεξεργασθούν σε δύο ημέρες", σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Όταν ο George διαφωνεί με τον Γιώργο. Άλλα κάνει... ως πρωθυπουργός της Ελλάδας . Άλλα λέει... ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς"

"'Η κρίση δεν ξεπερνιέται με περικοπές κοινωνικών δαπανών', συμβουλεύει τους ξένους καλεσμένους του στο Συμπόσιο της Σύμης, την ώρα που ο ίδιος με τα σκληρά μέτρα που λαμβάνει πλήττει τους οικονομικά ασθενέστερους", σημειώνει η εφημερίδα.

EΣΤΙΑ: "Φληναφήματα περί σοσιαλισμού. Ζητείται επιστροφή σε συνταγές καταστροφής"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε. Έτσι κι εμείς. Όλα τα είχαμε, ώστε αυτό που μας έλειπε είναι οι φλυαρίες (φληναφήματα) περί σοσιαλισμού. Στα πλαίσια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας ως γνωστόν είναι ο κ. Γ. Παπανδρέου άρχισαν χθες στον Πόρο οι εργασίες ξένων προσωπικοτήτων που υποστηρίζουν ότι η οικονομική κρίσις πρέπει να αντιμετωπισθή με σοσιαλιστικές συνταγές".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ανάσα 46% κάτω το έλλειμμα. Ασφυξία 60.000 λουκέτα στην αγορά"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι άγριες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις προκάλεσαν εντυπωσιακή μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού εις βάρος όμως της αγοράς. Αποτέλεσμα της πτώσης του τζίρου και της έλλειψης χρηματοδότησης των επιχειρήσεων εκτιμάται ότι θα είναι 60.000 λουκέτα και 110.000 νέοι άνεργοι ως το τέλος του έτους".

Η ΧΩΡΑ: "Τυφώνας από λουκέτα στην αγορά"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο εμπορικός κόσμος πένεται. Οι εργαζόμενοι αρθρώνουν κραυγή αγωνίας με την ένταση της οιμωγής και την έκφραση της απόγνωσης. Οι επιχειρήσεις που κατεβάζουν ρολά έχουν, πλέον, γίνει ο ασφυκτικός κανόνες και εκείνες που πάνε καλά η μηδαμινή, η απειροελάχιστη εξαίρεση".

Οι οικονομικές εφημερίδες

ΕΞΠΡΕΣ: "Δυσχερέστερος ο δανεισμός των μεγάλων επιχειρήσεων"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιτοκιακό περιθώριο (spread) μέχρι και διπλάσιο από τα μέχρι σήμερα ισχύοντα απαιτούν πλέον από τις μεγάλες επιχειρήσεις οι ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αφενός μεν το αυξημένο κόστος τους για την άντληση κεφαλαίων και αφετέρου για να καλυφθούν έναντι επερχόμενων κινδύνων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η ώρα της αλήθειας για τις τράπεζες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα χέρια της Τράπεζας της Ελλάδος βρίσκονται από χθες το απόγευμα τα στοιχεία για τα stress tests σε Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ακραία σενάρια των τεστ κοπώσεως των τραπεζών, περιλαμβάνουν ιδιαίτερα υψηλές προβλέψεις για τα χαρτοφυλάκια δανείων, αλλά και απομειώσεις σε ποσοστό άνω του 17% για το εμπορικό χαρτοφυλάκιο των ομολόγων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ευρωπαϊκή ομπρέλα προστασίας στο χρηματοοικονομικό σύστημα. Ασφαλέστερο και υγιέστερο περιβάλλον επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η αυστηρότερη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική εποπτεία στην Ευρωζώνη αναμενόταν να κυριαρχήσει στη χθεσινοβραδινή συνεργασία του Eurogroup στις Βρυξέλλες, με αιχμή τα stress tests των τραπεζών".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εύσημα από τις Βρυξέλλες για την ελληνική οικονομία"

"Εγκωμιαστικά σχόλια για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας έκαναν χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, και ο αρμόδιος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν", σύμφωνα με τις εφημερίδες.

Οι δωρεάν εφημερίδες

City Press: "Δημόσιοι Υπάλληλοι: Μετ΄εμποδίων η απογραφή"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με τεχνικά αλλά και ουσιαστικά προβλήματα άρχισε χθες το πρωί η ηλεκτρονική απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για εξορθολογισμό της λειτουργίας- και της μισθοδοσίας - του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα".

Metro: "Μάχες σε δύο 'καυτά' μέτωπα"

"Σε θέση μάχης βρίσκεται η κυβέρνηση για τα 'καυτά' ανοιχτά μέτωπα που έχει μπροστά της και τα οποία αποτελούν ορόσημο για την αξιολόγηση της προόδου από το κλιμάκιο της τρόικας, περί τα τέλη του μήνα. Το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων και το μεγάλο 'αγκάθι' των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΕΕ)", σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Τύπος της Θεσσαλονίκης

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "'Πνίγουν' τα νοικοκυριά κάρτες, δάνεια, λογαριασμοί"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Έπαιρναν μίζα από τους απόρους! Κύκλωμα πλαστογράφων μοίραζε βιβλιάρια της Πρόνοιας"

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ανοίγουν τα χαρτιά τους. Μπουτάρης, ΚΚΕ, Ευθυμιάδης και Κουβέλης αναζητούν συμμαχίες για το Δήμο"

 
website counter
friend finderplentyoffish.com