Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Τα προβλήματα δεν λύθηκαν

Την εκτίμηση ότι τα προβλήματα της χώρας δεν λύθηκαν αλλά ότι «κάναμε μια καλή αρχή και την κάναμε όλοι μαζί», εξέφρασε από τον Πόρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης.


Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι με το δάνειο των 110 δισ. ευρώ η Ελλάδα εξασφάλισε την πολιτική και η υλική αλληλεγγύη, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν και είναι δάνεια που θα επιστραφούν, είναι και το μεγαλύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, "ώστε να έχουμε το χρόνο σύμμαχό μας, να έχουμε χρόνο για να κάνουμε αυτά που επί χρόνια δεν έγιναν. Αυτά που έπρεπε να αλλάξουν, οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και στο κράτος και στην οικονομία μας".

Ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε ότι οι αλλαγές θα οδηγήσουν τη χώρα "στην ευημερία, στην αποκατάσταση αδικιών και σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης. Κυρίως όμως, τελικά, θα οδηγήσουν στο να εξασφαλίσουμε την ίδια την αυτονομία μας, το ίδιο μας το δικαίωμα να ορίζουμε εμείς την τύχη μας. Το ίδιο μας το δικαίωμα να διαμορφώνουμε εμείς τις αποφάσεις και τις προτεραιότητές μας και να μην στηριζόμαστε πια σε δάνειες δυνάμεις".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com