Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

«Εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης η Ν.Δ» λέει ο Δ. Αβραμόπουλος

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να προσφέρει στους πολίτες μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του κόμματος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής».


Ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι το "οπλοστάσιο" της Ν.Δ είναι οι ιδέες και οι θέσεις του κόμματος και οιπειστικές απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και του τόπου.

Επίσης ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ, παραδέχθηκε ότι επί διακυβέρνησης Κ. Καραμανλή έγιναν λάθη από τα οποία ωστόσο αντλήθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα και τόνισε ότι η καινούρια Νέα Δημοκρατία, υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, κοιτάζει μπροστά. "Μας ενδιαφέρει ο πολίτης που μας κοιτάζει στα μάτια, η ευρύτερη κοινωνία των πολιτών, που ζητούν από αυτή την ιστορική Παράταξη να είναι έτοιμη, ώστε με αξιοπιστία να διαδραματίσει τον καινούριο της ρόλο" είπε ο ίδιος. Αναφερόμενος στη συναίνεση που είχε ζητήσει η Ν.Δ για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα, είπε ότι στη σημερινή συγκυρία, κανένα από τα μέτρα που προωθούνται δεν θα έχει αποτέλεσμα, αν δεν υπάρξει συνεννόηση και συναίνεση. Ωστόσο υπογράμμισε ότι το βάρος πέφτει στην Κυβέρνηση. "Η συναίνεση δεν ζητείται, ούτε παραχωρείται. Προετοιμάζεται. Και δεν έχουμε δει κάτι από την Κυβέρνηση" ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Αβραμόπουλος τις κατηγορίες για το ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να “συνθέσει” και δε δημιουργεί συνθήκες “ομαλής συστέγασης” της “λαϊκής Δεξιάς” με τους “φιλελεύθερους” απάντησε: "Ο Αντώνης Σαμαράς συνθέτει και ενώνει... είναι εκείνος που όρισε ως ιδεολογία μας τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, που διαμορφώνει ένα σταθερό πλαίσιο πολιτικών και κοινωνικών αρχών. Μίλησε στο Συνέδριό μας για την αμφίπλευρη διεύρυνση της Παράταξής μας, από τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς, μέχρι τα όρια της δημοκρατικής δεξιάς, ώστε να συνθέσει το μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος και να δημιουργήσει τη μεγάλη, σύγχρονη, προοδευτική και δημοκρατική κεντροδεξιά". Ακόμη σχολιάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι αν προβεί σε μια τέτοια κίνηση θα κριθεί από την κοινωνία. Διευκρίνισε όμως ότι η κοινωνία δεν έχει διάθεση από πειραματισμούς, αντίθετα, συνέχισε, η κοινωνία απαιτεί από τις πολιτικές δυνάμεις να ανανεωθούν και να εκσυγχρονιστούν. Να προσαρμοστούν στις ανάγκες της εποχής και να δώσουν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματά τους. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής της Ντ. Μπακογιάννη στη Ν.Δ., απάντησε ότι η κ. Μπακογιάννη επέλεξε αυτόν τον δρόμο. "Δική της ήταν η επιλογή μιας στάσης, που γνώριζε από πριν το αποτέλεσμα. Όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες και από την ιστορία".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com