Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, το εθνικό σχέδιο στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που παρουσίασε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, καθώς και οι αισιόδοξες προοπτικές για την ελληνική οικονομία, που περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι τα κυριότερα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ύποπτο χτύπημα με "γνωστά" όπλα. Νεκρός με 16 σφαίρες ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κύριοι δημοσιογράφοι αυτή τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, την επόμενη φορά όμως θα μας βρείτε στα σπίτια σας", είχαν γράψει στην προκήρυξή τους μετά την επίθεση στο "Αλτερ" τα μέλη της "Σέχτας Επαναστατών". Και από ό,τι φαίνεται , χθες, ενάμιση χρόνο μετά την απειλή και μετά ένα χρόνο απουσίας, η οργάνωση πραγματοποίησε το τελεσίγραφο που είχε στείλει με τον πιο πειστικό τρόπο...Δολοφονώντας τον 37χρονο Σωκράτη Γκιόλια".

Η ΑΥΓΗ: "Ημι-απασχολούμενος . Ημι-άνεργος...."

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε "απασχολήσιμους" , όπως το ήθελε άλλο το ΠΑΣΟΚ, μετατρέπουν οι επιχειρήσεις όχι μόνο τους νεοπροσλαμβανόμενους, αλλά και εργαζόμενους με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Αξιοποιώντας το γράμμα και, κυρίως, το πνεύμα του Μνημονίου που έχει ασπασθεί και προσπαθεί να εμφυσήσει στην αγορά εργασίας η κυβέρνηση, οι επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει στη "μεταρρύθμιση" των εργασιακών σχέσεων πριν αυτό γίνει νόμος του κράτους".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοι και γιατί δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Σ. Γκιόλια; Η βαλλιστική δείχνει "Σέχτα"!...

Η εφημερίδα γράφει ότι "μια νέα σελίδα , πιο μακάβρια, πιο ανατριχιαστική και πιο τρομοκρατική απ΄όλες μόλις άνοιξε στον χώρο της τρομοκρατίας. Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά τα όπλα των τρομοκρατών στρέφονται και πυροβολούν για να σκοτώσουν έναν δημοσιογράφο και μαζί μ΄αυτόν κάθε έννοια ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης. Το ερώτημα πάντως υπάρχει: Ποιοι και γιατί σκότωσαν τον Σ. Γκιόλια;".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Χτυπούν τον Τύπο οι τρομοκράτες. Νεκρός από τις σφαίρες της "Σέχτας" ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σοκ και αποτροπιασμός! Μουδιασμένη η ελληνική κοινωνία αλλά και η δημοσιογραφική οικογένεια παρακολουθούν από χθες το πρωί ένα δράμα που όμοιό του είχαν να ζήσουν από τα τέλη της ταραγμένης δεκαετίας του 1940! Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, πατέρας ενός 2χρονου αγοριού αλλά και ενός αγέννητου ακόμα παιδιού, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών της "Σέχτας Επαναστατών", που έπειτα από περίπου ένα χρόνο σιωπής επανεμφανίστηκαν χθες το πρωί".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επίδειξη δύναμης από τη "Σέχτα Επαναστατών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από την οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" αναμένουν μετά το σοκ της εκτέλεσης του δημοσιογράφου - μπλόγκερ, Σωκράτη Γκιόλια, στην Αντιτρομοκρατική. Η εργαστηριακή επαλήθευση που αφορά την χρήση των πιστολιών που χρησιμοποιεί η "Σέχτα" επιβεβαιώνει την δύναμη της οργάνωσης να εκτελεί χτυπήματα για τα οποία έχει προειδοποιήσει σε παλαιότερες προκηρύξεις της".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Φόνος στην εξώπορτα! Η "Σέχτα" κήρυξε τον πόλεμο στα ΜΜΕ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιμέτωπη με μια τρομοκρατία η οποία δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει όρια και δεν ενδιαφέρεται να διαχωριστεί από το οργανωμένο έγκλημα -αντιθέτως, αντιγράφει τις μεθόδους του- βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Ανώτατοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι έχει ξεκινήσει ένας νέος αιματηρός κύκλος χτυπημάτων όπου κανένας δεν θα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. "Πρόκειται για αρρωστημένα παιδιά που έχουν στραφεί εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας. Έχουν ισοπεδώσει τα πάντα", επισημαίνουν".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΣΕΧΤΑ κοινών δολοφόνων. Σκότωσαν δημοσιογράφο με μαφιόζικο τρόπο".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από την αρχή υπήρχαν υπόνοιες ότι η δολοφονική επίθεση σχετίζεται με κάποιες αποκαλύψεις σκανδάλων που είχαν γίνει ή θα γίνονταν στο δημοφιλές μπλόγκ "τρωκτικό". Από το μεσημέρι ωστόσο, και αφού η βαλλιστική εξέταση πιστοποίηση "τρομοκρατικό χτύπημα" και όχι "πληρωμένο συμβόλαιο", οι υπόνοιες παρέμειναν στο μπλόγκ, με τη διαφορά ότι στράφηκαν σε άλλου είδους αναρτήσεις. Και, συγκεκριμένα, στην ανοιχτή διαμάχη που είχε το μπλόγκ με τρομοκρατικές οργανώσεις, και ειδικά τον "Επαναστατικό Αγών" και τη "Σέχτα".

ΕΘΝΟΣ: "Μαφιόζικη εκτέλεση από τρομοκράτες. Με 16 σφαίρες η "Σέχτα" δολοφόνησε τον Σωκράτη Γκιόλια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενάμιση χρόνο μετά τις εξαιρετικά σκληρές απειλές εναντίον δημοσιογράφων, και 13 μήνες απουσίας, η "Σέχτα Επαναστατών" επανήλθε στο προσκήνιο με μια δολοφονία που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εγχώριας "νεοτρομοκρατίας". Ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο αίματος, με στόχο τους ανθρώπους της Ενημέρωσης. Πρόκειται για μια ενέργεια ορόσημο, αφού για πρώτη φορά γίνεται στόχος δολοφονικής επίθεσης δημοσιογράφος , με μόνο κίνητρο την ιδιότητά του".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο της τρομοκρατίας." Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το έγκλημα και το παρακράτος κάνουν "πάρτι" χέρι-χέρι, αποδεικνύοντας τα όσα έχουν κατά καιρούς λεχθεί για συγκοινωνούντα δοχεία, αλλά οι αρμόδιοι, επιδεικνύουν αδυναμία να παρέμβουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Στην Καμπούλ του Χρυσοχοΐδη αλωνίζουν οι τρομοκράτες. "Γάζωσαν" δημοσιογράφο αφού τον ξύπνησαν και τον "προσκάλεσαν" σε ενέδρα θανάτου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το Μαξίμου στρουθοκαμήλιζε παριστάνοντας ότι δεν τρέχει τίποτα. Πώς διαψεύστηκε το υπουργείο του Χρυσοχοΐδη από την ίδια την Αστυνομία, που το μεσημέρι μίλησε για τρομοκρατική πράξη, ενώ όλο το πρωί το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. είχε παρασύρει τους δημοσιογράφους που μίλαγαν για μαφιόζικο κτύπημα. Η φονική επανεμφάνιση της "Σέχτας" παρόμοια με αυτή του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα. Είχε προειδοποιήσει για το χτύπημα μα παλαιότερη προκήρυξη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο έλεος της Μαφίας των νεοτρομοκρατών. Το απίστευτο έγκλημα συγκλόνισε την Ελλάδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "απόλυτος αιφνιδιασμός ήταν για την Αστυνομία το ωμό τρομοκρατικό χτύπημα της "Σέχτας Επαναστατών" κατά του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια με αποτέλεσμα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να αναλάβει τις έρευνες με δέκα ώρες καθυστέρηση. Τα ερωτηματικά για τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε για μία τόσο σοβαρή υπόθεση και την αποδιοργάνωση που επικράτησε μέχρι να αποφασιστεί ποια υπηρεσία θα αναλάβει τις έρευνες είναι σημαντικά".

ΕΣΤΙΑ: "Άνανδρη δολοφονία δημοσιογράφου. Τα όπλα έδειξαν τρομοκρατική οργάνωση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι δηλώσεις δεν αρκούν. Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα ώστε να παταχθή οριστικά η τρομοκρατία. Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη το φαινόμενο της τρομοκρατίας τείνει να εξαλειφθή, η Ελλάς είναι από τις ελάχιστες χώρες όπου εξακολουθεί να εκδηλώνεται σε τέτοιο βαθμό".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δολοφονία με πολλά ερωτήματα. Με όπλα της "Σέχτας Επαναστατών" η επίθεση στον Σωκράτη Γκιόλια".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πλήθος ερωτήματα εγείρει η στυγερή δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια χθες τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε στοχοποιηθεί επανειλημμένα από αντιεξουσιαστές μέσω του Διαδικτύου κυρίως λόγω της εμπλοκής του ονόματός του με το ανώνυμο ιστολόγιο "troktiko". Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται καταζητούμενοι τρομοκράτες να συμμετείχαν στην οργάνωση της χθεσινής δολοφονίας. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει ελάχιστα στοιχεία για τη "Σέχτα Επαναστατών", αν και πιστεύεται ότι τα μέλη της έχουν σχέσεις με παράγοντες του οργανωμένου εγκλήματος".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μαφιόζικο" χτύπημα. Εν ψυχρώ του Σωκράτη Γκιόλια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια 37 ετών, χθες το πρωί στην Ηλιούπολη, καθώς τα νέα στοιχεία από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. η ενέργεια αποδίδεται στην τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δολοφονία με ραντεβού. Προανήγγειλαν το χτύπημα 18 μήνες πριν!".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την εν ψυχρώ δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια έγινε πράξη η απειλή των τρομοκρατών της Σέχτας Επαναστατών ότι μεταξύ των δημοσιογράφων βρισκόταν το επόμενο θύμα τους. Η δολοφονία του είχε όλα τα χαρακτηριστικά του "επαγγελματικού" χτυπήματος και επί ώρες οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν στραφεί στις επαγγελματικές δραστηριότητες του δημοσιογράφου με στόχο να εντοπισθούν εκείνοι που πιθανώς θα είχαν συμφέρον "να του κλείσουν το στόμα" πληρώνοντας ένα συμβόλαιο θανάτου".

Η ΝΙΚΗ: "Δεν πωλείται. Πληροφορίες: Σώζουν καταθέσεις 22 δισ.ευρώ. Η κυβέρνηση μαζεύει άρον -άρον το ξεπούλημα της ΑΤΕ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου "βάζει από τη βιτρίνα" την ATEbank, με αποτέλεσμα να σωθούν οι αποταμιεύσεις ύψους 22 δισ. ευρώ των μικροκαταθετών της τράπεζας, η πλειοψηφία των οποίων είναι αγρότες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενιαίο Λαϊκό Κίνημα με "πόδια" σε τόπους δουλειάς, χωράφια, γειτονιές".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "χρειάζεται ένα εργατικό, αγροτικό λαϊκό κίνημα, που πατάει στα πόδια του στον τόπο δουλειάς, στο χωράφι, στη γειτονιά, με μπροστάρηδες τις συνεπείς αγωνιστικές οργανώσεις, με νέες μορφές οργάνωσης, για την οικοδόμηση από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω ενός ισχυρού μετώπου πάλης, που με όρους ρήξης θα προσπαθεί να αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις".

Η ΧΩΡΑ: "Αίμα και πανικός στον κόσμο των media. Η στυγερή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αίμα και πανικός σκορπίστηκε από χθες το πρωί στην αυλή των Μίντια. Ο θάνατος είχε στήσει καρτέρι στον 37χρονο συνάδελφο Σωκράτη Γκιόλια, στην πιλοτή του σπιτιού του στην Ηλιούπολη, και μαζί με το άψυχο κορμί του, βλήθηκε ο δημοσιογραφικός κόσμος και δολοφονήθηκε οριστικά κι αμετάκλητα η ψευδαίσθηση της ασφαλούς κι ευνομούμενης κοινωνίας στην οποία-νομίζαμε ότι-ζούσαμε..."

City Press: "Δυναμική στροφή υπέρ των μικρομεσαίων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "δέσμη μέτρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με βασικό άξονα την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, ανακοίνωσε χθες η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την υπογραφή του "Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 2010-2013". Στα μέτρα περιλαμβάνεται η ενεργοποίηση, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, της πρωτοβουλίας Jeremie, με κονδύλια ύψους 290 εκατ. ευρώ".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Τρομο-σοκ με υπογραφή Σέχτας. Θύμα τρομοκρατών ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στον εισαγγελέα για το μποτιλιάρισμα. Ουρά 15 χιλιομέτρων στην εθνική οδό".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Τριπλό πρόβλημα στο Καπάνι. Πρόσβαση, στάθμευση και αστυνόμευση".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανάσα ρευστότητας στην αγορά με 3 δισ. ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τόνωση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνολικού ύψους 2,5-3 δισ. ευρώ για την τριετία 2010-2013 επιδιώκει το Υπουργείο Οικονομίας μέσω του Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που παρουσίασε χθες η υπουργός Λούκα Κατσέλη. Το Σχέδιο περιλαμβάνει τη σύσταση Ταμείου Επιχειρηματικότητας, με αρχικό προϋπολογισμό 460 εκατ. ευρώ προερχόμενα από το ΕΣΠΑ, την ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου Jeremie προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ και επιμέρους προγράμματα επιχορηγήσεων μέσω του ΕΣΠΑ ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μετά τα stress test το τεστ συγχωνεύσεων. "Ναι" υπό προϋποθέσεις από τους τραπεζίτες για deals".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρέπει να γίνουν αλλαγές στον τραπεζικό κλάδο, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε ομιλία του στην εκδήλωση της Eurobank EFG με θέμα "Η ελληνική οικονομία και το πρόγραμμα σταθερότητας". Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες για τις οποίες διενεργούνται stress tests (τεστ κοπώσεως) θα περάσουν αλώβητες από αυτές τις δοκιμασίες και θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν έτσι το μέλλον που διαγράφεται μπροστά τους".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τριετές συμβόλαιο στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ιδρύεται Ταμείο Επιχειρηματικότητας με προίκα 460 εκατομμύρια ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δέσμη μέτρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με βασικό άξονα την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ανακοίνωσε χθες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την υπογραφή του "Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 2010-2013". Στις νέες αυτές πρωτοβουλίες περιλαμβάνονται: Η σύσταση Ταμείου Επιχειρηματικότητας, με ίδια κεφάλαια ύψους 460 εκατ. ευρώ. Η ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου "Jeremie", προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός πρόσθετων προγραμμάτων επιχορηγήσεων για το 2010-2011 ύψους 300 εκατ. ευρώ."

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανοιχτές διαδικασίες στις προτάσεις για τις τράπεζες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με ανοιχτές διαδικασίες θα εξεταστεί κάθε πρόταση για την αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος, διακήρυξε χθες ο ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επανέλαβε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν αλώβητες τη δοκιμασία των stress tests. Θα ληφθεί υπόψη η βιωσιμότητα των κρατικών τραπεζών και το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στη φορολόγηση μερισμάτων".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com