Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ανάβουν φωτιές οι δηλώσεις Γιούνκερ

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης ξέσπασε στην Ελλάδα μετά τη δήλωση Γιούνκερ ότι η οικονομική κρίση της Ελλάδας ήταν γνωστή στην Ευρώπη πολύ πριν ξεσπάσει.



Κυβερνητικά στελέχη κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει "δικαιωμένος" και επαναφέρει το αίτημά του η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομίας να ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’80. Έντονες αντιδράσεις, προκάλεσε και η δήλωση Γιούνκερ ότι πρώην 'Ελληνας πρωθυπουργός του είχε δηλώσει "ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα". Ήδη με επίσημη δήλωσή του ο Κώστας Σημίτης χαρακτήρισε "ανοησία" τη συγκεκριμένη τοποθέτηση ενώ διάψευση υπήρξε -σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- και από συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή.

Πάντως, στο περιθώριο συνέντευξης τύπου στις ΗΠΑ, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, άφησε να εννοηθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός που δήλωσε στο επικεφαλής του Eurogroup ότι κυβερνάει ένα διεφθαρμένο κράτος, ήταν ο Κώστας Καραμανλής. "Νομίζω πως είναι απολύτως σαφές, ακόμη και χωρίς την λέξη «πρώην» ότι ο κ. Junker δεν αναφέρεται στον κ. Παπανδρέου, άλλα σε προηγούμενο Πρωθυπουργό. Και όλοι, νομίζω, μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Ανοησία» χαρακτηρίζει ο Κώστας Σημίτης τη δήλωση Γιούνκερ

Την έντονη αντίδραση και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη προκάλεσε η αναφορά του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ότι είχε θέσει το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σε Έλληνα πρωθυπουργό, o οποίος του απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα "γιατί κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα". Ο κ Σημίτης, έκανε λόγο για ανοησίες. Αναλυτικά, η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:

Πρόκειται για ανοησίες. Επί των ημερών μου η χώρα είχε ανάπτυξη με ρυθμό 5% και έλλειμμα 4%. Δεν είχα κανένα λόγο και δεν θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα μου ήταν διεφθαρμένη, ή όχι.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com