Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ελέγχους σε λογαριασμούς παραγόντων πραγματοποιεί ο ΣΔΟΕ

Θετικά αποτελέσματα εκτιμάει ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, ότι θα έχουν οι έλεγχοι σχετικά με την απόκρυψη καταθέσεων και λογαριασμών παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Καπελέρης με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό επιβεβαίωσε ότι ελέγχονται οι ροές χρήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οδηγούν σε φοροδιαφυγή ή σε ξέπλυμα.



Ο διευθυντής του ΣΔΟΕ τόνισε στο NOVA ΣΠΟΡ FM: «Πριν τελειώσει κάποιος έλεγχος και υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις της υπηρεσίας. Διενεργούνται έλεγχοι προς αυτή την κατεύθυνση, εξετάζονται οι ροές καταθέσεων, η προέλευση αυτών και σε τι στόχευαν. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο. Οι διαδικασίες αυτές θέλουν το χρόνο τους, αλλά θεωρώ πως θα υπάρξει αποτέλεσμα. Ο χρόνος δεν έχει να κάνει με τη δική μας πρόθεση και τη δική μας ταχύτητα, καθώς ζητούνται στοιχεία και από υπηρεσίες του εξωτερικού. Όσο πιο γρήγορα απαντήσουν, τόσο πιο γρήγορο θα είναι το αποτέλεσμα. Η οικονομική δραστηριότητα κάποιων παραγόντων έχει να κάνει και με εταιρείες του εξωτερικού. Όταν θέλουμε ένα ασφαλές αποτέλεσμα, πρέπει να ελέγξουμε τα πάντα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην σπιλωθούν πρόσωπα».

Στη συνέχεια είπε ότι οι έλεγχοι γίνονται σε λογαριασμούς παραγόντωνβ του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς και διαιτητών και θα ακολουθηθεί η ροή του χρήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή ξέπλυμα. Παράλληλα επισήμανε ότι ο ΣΔΟΕ έχει άριστη συνεργασία με την ΕΠΟ και στην παρούσα φάση οι δύο πλευρές ανταλλάσουν πληροφορίες.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com