Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: «Στοχευμένες οι αυξήσεις της ΔΕΗ»

Ως «στοχευμένες αυξήσεις που αφορούν κυρίως εξοχικές ή κλειστές κατοικίες» παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις νέες τιμές στα τιμολόγια της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι στον αντίποδα η κυβέρνηση έχει προωθήσει για τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, το κοινωνικό τιμολόγιο, το οποίο αφορά 1.200.000 πολίτες. Με την επισήμανση ότι «ο συναγερμός δεν έχει λήξει και το 2011 θα είναι επίσης μία κρίσιμη χρονιά για την ελληνική οικονομία», επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.


Ο Γ. Πεταλωτής επιβεβαίωσε ότι ξένοι επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα ΕΛΤΑ και άλλες ΔΕΚΟ, ενώ σημείωσε ότι οι αυξήσεις της ΔΕΗ δεν αφορούν τον φτωχό και μέσο καταναλωτή.

"Κανένα νέο μέτρο"

"Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και εγώ ως κυβερνητικός εκπρόσωπος έχουμε δηλώσει ρητά ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα", σημείωσε ο Γ. Πεταλωτής, με αφορμή το γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εφόσον η αναμενόμενη αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα της χώρας µας από την Εurostat είναι µεγάλη.

Διευκρίνισε, δε, πως "οι επισημάνσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ είχαν να κάνουν με τα βαθύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε εκ νέου κριτική στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της, αναφέροντας ότι "υποκρίνεται δίχως όριο καθώς οι κυβερνήσεις της ήταν εκείνες που εξαπατούσαν με παραποιημένα στοιχεία τους εταίρους και τον ελληνικό λαό".

Μήνυμα στην Άγκυρα για το casus belli

Ο Γ. Πεταλωτής κάλεσε την Τουρκία "να αποδείξει τις προθέσεις της για άρση του casus belli με πράξεις και όχι στα λόγια", απηύθυνε ο Γ. Πεταλωτής, με αφορμή τα όσα υποστήριξε σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού για το ενδεχόμενο άρσης του.

"Πολιτικές οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέδεσε το αποτέλεσματων εκλογών της 7ης Νοεμβρίου με τις δυνατότητες του κυβερνώντος κόμματος να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και ειδικότερα στην ουσιαστική εφαρμογή της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη. "Πρόκειται για πολιτικές εκλογές, στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να λάβει την πλειοψηφία του λαού με σκοπό να προωθηθούν οι μεγάλες αλλαγές", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Πεταλωτής.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com