Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Γ. Πεταλωτής: Επιτυχημένη η δημοπρασία

Επιτυχημένη χαρακτήρισε την δημοπρασία των εντόκων γραμματίων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεδομένου του ότι «διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον διεθνώς» όπως σχολίασε.



Ο Γ. Πεταλωτής έκανε λόγο για διάψευση όσων προέβλεπαν επιτόκιο στο 5% και το 6% και χαρακτήρισε την αυξημένη συμμετοχή των ξένων στη δημοπρασία ως δείγμα εμπιστοσύνης τους προς την Ελλάδα.

Σχετικά με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου τόνισε ότι πιθανότατα θα συζητηθεί το Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο. "Υπάρχει περίπτωση στο Γιούρογκρουπ να υπάρχει θέμα επιμήκυνσης, οπότε εκεί θα δούμε και τη θέση της Ελλάδας και πώς μπορούμε να ωφεληθούμε από οποιαδήποτε απόφαση αυτού του σημαντικού κοινοτικού οργάνου", τόνισε.

Τέλος απέρριψε για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. "Είναι σαφές ότι η κατάσταση δεν είναι όπως έπρεπε να είναι, αυτό όμως που μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα είναι ότι εμείς αποκλείουμε αναδιάρθρωση του χρέους και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας και έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι όσο το κάνουμε αυτό, η τήρηση των στόχων αποδίδει κιόλας" ανέφερε απαντώντας στην ουσία σε σχετικό δημοσίευμα των FT.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com