Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Στην κατάργηση της κατάτμησης η ουσία του νομοσχεδίου, λέει η Τ. Μπιρμπίλη

Στην κατάργηση της κατάτμησης και όχι στα τέσσερα ή στα δέκα στρέμματα, βρίσκεται η ουσία της επίμαχης διάταξης του νομοσχεδίου για τη δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο Natura, διευκρίνισε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Οι περιοχές του δικτύου Natura καλύπτουν το 25% της ελληνικής επικράτειας.



«Η τόλμη στη συγκεκριμένη διάταξη για την εκτός σχεδίου δόμηση στις περιοχές Natura βρίσκεται στην κατάργηση των κατατμήσεων και των παρεκκλίσεων και όχι στα τέσσερα ή στα δέκα στρέμματα», είπε συγκεκριμένα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι η κατάτμηση εξυπηρετούσε πάντα «αλισβερίσια» μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και των πολιτών.

Έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η πρόθεση του ΥΠΕΚΑ για αύξηση του ορίου δόμησης, η τελική ρύθμιση για τις 422 περιοχές του δικτύου Natura, που καλύπτουν το 25% της ελληνικής επικράτειας, θα επιτρέπει τη δόμηση σε όσους έχουν οικόπεδα τεσσάρων στρεμμάτων μέχρι την ψήφιση του νόμου. Δηλαδή, το νέο όριο των 10 στρεμμάτων θα ισχύσει για τις νέες κατατμήσεις, έπειτα από την εφαρμογή του νόμου.

«Η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη στασιμότητα και τη διατήρηση πραγμάτων που θεωρούνται κακώς κείμενα. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να μας μείνει από τη δύσκολη κατάσταση, την οποία περνάει η χώρα μας, είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Αυτό σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, σημαίνει ότι πρέπει να αγγίξουμε ζητήματα που δεν αγγίζαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε η Μπιρμπίλη, η οποία δέχτηκε επικρίσεις για την εν λόγω ρύθμιση, ως μη αναπτυξιακό μέτρο.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com