Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Σήμερα η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης στην Τυνησία

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Τυνησίας, όπου συνεχίζονται τα περιστατικά βίας, δύο ημέρες μετά την παραίτηση του Μπεν Αλι από την προεδρία και την απομάκρυνσή του από τη χώρα.


"Αύριο θα ανακοινώσουμε τη νέα κυβέρνηση που θα ανοίξει μία νέα σελίδα στην ιστορία της Τυνησίας" δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούσι.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (PDP) Μάγια Τζρίμπι, "η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από εκπροσώπους του κινήματος Ettajdid (Αναγέννηση), του PDP, του Δημοκρατικού Μετώπου για την Εργασία και τις Ελευθερίες (FDTL), καθώς και από ανεξάρτητες προσωπικότητες». Η ίδια δήλωσε ότι αποφασίστηκε ομόφωνα να αποκλειστούν τα φιλοκυβερνητικά κόμματα.

Τρεις Τυνήσιοι ηγέτες της αντιπολίτευσης θα αναλάβουν θέσεις στη νέα κυβέρνηση, ενώ οι σημερινοί υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών θα κρατήσουν τα υπουργεία τους, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Νετζίμπ Σέμπι, ιδρυτής του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (PDP), θα αναλάβει περιφερειακός υπουργός Ανάπτυξης, ο Άχμεντ Ιμπραχήμ, επικεφαλής του κόμματος Εταζντίντ θα αναλάβει υπουργός Ανώτερης Εκπαίδευσης και ο Μουσταφά Μπεν Τζααφάρ, επικεφαλής του κόμματος Ένωση της Ελευθερίας, το υπουργείο Υγείας.

Ο Άχμεντ Φρίαα που ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών την προηγούμενη εβδομάδα και ο υπουργός Εξωτερικών της παλιάς κυβέρνησης Καμέλ Μοργιάν θα παραμείνουν στις θέσεις τους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com