Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Κυβέρνηση: Μισαλλόδοξες οι απόψεις Σεραφείμ

Η κυβέρνηση καταδικάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, για τη μουσουλμανική θρησκεία. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι θέσεις του μητροπολίτη προκαλούν την αντίδραση της κυβέρνησης.



Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, είχε εμφανιστεί σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή και είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα βάλλεται από το "διεθνή σιωνισμό". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε και τότε καταδικάσει τις θέσεις του.

Τώρα, ο κ. Σεραφείμ τάχθηκε δημοσίως κατά της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, αποκαλώντας το Ισλάμ "καταστροφική λατρεία", μη συμβατή με τις προβλέψεις του ελληνικού Συντάγματος.

"Είναι καθήκον της συντεταγμένης Πολιτείας να καταδικάζει δηλώσεις που εκπέμπουν μισαλλοδοξία και διεγείρουν φυλετικό και θρησκευτικό μίσος. Οι απόψεις αυτές προσβάλλουν τη μακρά παράδοση φιλαλληλίας και ανεξιθρησκείας που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία και δεν την εκφράζουν ούτε κατ’ ελάχιστο", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Στη χώρα μας διαβιούν πολλοί μουσουλμάνοι, πολλοί εκ των οποίων είναι Έλληνες πολίτες, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και αντλούν από το Σύνταγμα της χώρας μας δικαιώματα που μια ευνομούμενη Πολιτεία οφείλει να προστατεύει στην πράξη. Η ελληνική Πολιτεία ακολουθεί σταθερά μια τέτοια πολιτική, καταδικάζει δηλώσεις αυτού του είδους και απορρίπτει τη νοοτροπία που εκφράζουν", πρόσθεσε ο Γ. Πεταλωτής.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Πειραιά για το Τζαμί προκάλεσε την αντίδραση και της Μουσυλμανικής Ένωσης Ελλάδος, η οποία είχε καλέσει την κυβέρνηση να πάρει θέση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com