Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Δικαστική αστυνομία τώρα ζητούν οι εισαγγελείς

Την άμεση σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας, καθώς και τη διάθεση επιστημονικού προσωπικού στις εισαγγελίες θεωρούν ως επείγοντα μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου και οι διευθύνοντες της Εισαγγελίας Εφετών της χώρας.



Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου, οι εισαγγελείς τόνισαν ότι τα πρώτα επείγοντα μέτρα, που πρέπει να ζητηθούν από την πολιτεία είναι:

* α) Η άμεση σύσταση της δικαστικής αστυνομίας που προβλέπεται από το Ν. 2145/1993,
* β) Η άμεση έκδοση υπουργικών αποφάσεων για τη διάθεση επιστημονικού προσωπικού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προς υποβοήθηση του ανακριτικού έργου τους.

Παράλληλα εξέτασαν και θέματα εφαρμογής του νόμου 3904/2010, επισημαίνοντας ότι κάποιες διατάξεις του είναι αβέβαιο ότι κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, ενώ για άλλες υπάρχουν κατ' αρχήν επιφυλάξεις, καθώς μπορεί να επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα επιβράδυνσης απονομής της Δικαιοσύνης.

Οι εισαγγελείς συζήτησαν και την εφαρμογή του νέου νόμου 3904/2010, με τον οποίο τροποποιήθηκαν διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως εκείνες που αφορούν την ποινική αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης ειδικά στην περιοχή της Θράκης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com