Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Στα... όπλα η Θεσσαλονίκη για τα σκουπίδια

Τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μποτάρης, για να καθαρίσει η πόλη από τα βουνά σκουπιδιών. Τα περισσότερα από τα απορριμματοφόρα του δήμου έχουν τεθεί εκτός μάχης, λόγω βλαβών.


Οι δημοτικές αρχζές εκτιμούν πως λειτουργούν τα 12 έως 18 από τα 73 οχήματα που διαθέτει η πόλη και μόνον ένας από τους τράκτορες που μεταφέρουν τα σκουπίδια από το Σταθμό Μεταφόρτωσης στο ΧΥΤΑ.

Το πρόβλημα της διαχείρησης απορριμμάτων συζητήθηκε το πρωί σε έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή του δημάρχου, των αντιδημάρχων Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη και Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάϊ Καπόν, εκπροσώπων του στρατού και εργοληπτών.

Αποφασίστηκε η εκπόνηση πλαισίου συνεργασίας που θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

"Σε πρώτη φάση και πριν η κατάσταση φτάσει σε επίπεδο έκτακτης ανάγκης θα ζητήσουμε τη συνδρομή σε στρατιωτικούς και ιδιωτικούς τράκτορες για να μεταφέρουμε τα κοντέινερ με τα απορρίμματα από το σταθμό μεταφόρτωσης του δήμου στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης", διευκρίνισε ο Γ. Μπουτάρης.

Ο στρατός θα διαθέσει μόνον οχήματα και όχι στρατιώτες, δεδομένου ότι οι δημοτικές αρχές θεωρούν ότι το προσωπικό επαρκεί.

Ο Γ. Μπουτάρης ανέφερε επίσης ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες για την επισκευή των οχημάτων. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας έθεσε και θέμα ανανέωσης του στόλου, σημειώνοντας ότι το κόστος συντήρησής του ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com