Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Καστανίδη-δικηγόρων για το άνοιγμα του επαγγέλματος

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη με εκπροσώπους Δικηγορικών Συλλόγων σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.



Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης για την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, αυτή τη φορά στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι δικηγόροι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα τους γνωστοποιήσει το σχετικό νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους στο τέλος της εβδομάδας και τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011, θα συγκληθεί στην Αθήνα η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει τις αποφάσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των δικηγόρων εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, υποστηρίζοντας ότι αυτό οδηγεί σε κατάρρευση των ασφαλιστικών τους Ταμείων και των Συλλόγων τους, αλλά και σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Πρότειναν στον υπουργό την εφαρμογή του γερμανικού μοντέλου, που καθορίζει ενδεικτικές αμοιβές. Ακόμη αντιτάχθηκαν στην κατάργηση της διάταξης του Κώδικά τους, που απαγορεύει και τιμωρεί ως πειθαρχικό αδίκημα τη διαφήμιση, ενώ δήλωσαν αντίθετοι με την κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών.

Προειδοποίησαν δε τον υπουργό ότι αν η κυβέρνηση παραμείνει σταθερή στις θέσεις της για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος και ειδικά για την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, τότε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι και το ερχόμενο καλοκαίρι.

"Βρισκόμαστε σε συνεχείς διαβουλεύσεις και το όλο θέμα του ανοίγματος του δικηγορικού επαγγέλματος είναι σε εκκρεμότητα", δήλωσε μετά την συνάντηση ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com