Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ασπίδα προστασίας από Σεβαστή σε Κεντέρη και Θάνου

Μετά από έξι αναβολές και μια διακοπή, ξεκίνησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη των Κεντέρη, Θάνου και Τζέκου, με τους δυο αθλητές να κατηγορούνται για ψευδή κατάθεση και ηθική αυτουργία, στην υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος παραμονές της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής καταθέτοντας ως μάρτυρας άπλωσε ασπίδα προστασίας στους δυο αθλητές ενώ ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε πιέσεις για τον αποκλεισμό τους.


Οι δυο αθλητές εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους, ενώ παρίστανται τόσο ο Χρήστος Τζέκος όσο και οι επτά κατηγορούμενοι γιατροί του ΚΑΤ. Ο Τζέκος κατηγορείται για προμήθεια, κατασκευή, εισαγωγή και παρασκευή απαγορευμένων ουσιών και οι γιατροί για τη χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης στους αθλητές.

Στο ξεκίνημα της ακροαματικής διαδικασίας, οι δικηγόροι των δυο αθλητών ζήτησαν να μην ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις που δόθηκαν τον Αύγουστο του 2004. Από τους μάρτυρες πρώτος κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής που είπε ότι η εντολή για τον έλεγχο ντόπινγκ δεν είχε φτάσει σε Κεντέρη και Θάνου αλλά στον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο και είχε παρέλθει η προθεσμία που είχε οριστεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, κλήθηκε ο ίδιος από τη ΔΟΕ να μεσολαβήσει στους αθλητές για να παραδώσουν τις κάρτες τους και να αποκλειστούν από τους Αγώνες. “Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τους πίεσε με κάθε τρόπο να μην αγωνιστούν, διότι είδε ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί κανένα αδίκημα σε βάρος τους. Μου είχαν πει τότε ότι για το καλό όλων θα πρέπει να παραδοθούν οι κάρτες".

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου σχολίασε ότι δύο τόσο ισχυρές προσωπικότητες θα μπορούσαν να ζητήσουν να αγωνιστούν μέχρι να αποκλειστούν για να λάβει απάντηση από τον κ.Σεβαστή ότ "πιθανόν να είπαν άντε στην ευχή και να παραιτήθηκαν υπό το κράτος ψυχολογικής πίεσης".

Ο κ.Σεβαστής κατόπιν ερώτησης του συνηγόρου υπεράσπισης του Κεντέρη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ισχυρίστηκε πως είχε ακούσει ότι δεν θα κατέβαιναν στους Αγώνες, Αμερικανοί, Σουηδοί και Αυστραλοί αθλητές, αν δεν αποκλειόταν ο Κεντέρης. Κατέθεσε επίσης ότι επισκέφθηκε στο ΚΑΤ τους αθλητές και διαπίστωσε ότι βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού. “Ο Κεντέρης φορούσε κολάρο και είχε σκισμένα ρούχα...”

O πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έριξε ευθύνες και στη WADA, η οποία είχε κάθε δικαίωμα να τους κάνει έλεγχο ντόπινγκ ακόμα και στο νοσοκομείο: "Γιατί δεν έγινε έλεγχος κατά τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο, εφόσον οι γιατροί το επέτρεπαν; Παρά τις εκκλήσεις και των δύο αθλητών, δεν πήγε κανένας αρμόδιος".

H ακροαματική διαδικασία της δίκης θα συνεχιστεί την Τρίτη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com