Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: Χρειάζεται πειστικό σύστημα τιμωρίας για τη φοροδιαφυγή

Οι στόχοι της κυβέρνησης στο θέμα της τιμωρίας των φοροφυγάδων δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή και υποστηρίζει πως στόχος είναι η δημιουργία ενός πειστικού συστήματος τιμωρίας για τη φοροδιαφυγή.


Τόνισε πως μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έρθει σχέδιο νόμου που θα φορά στην τιμωρία επίορκων εφοριακών και ελεγκτών.

Διέψευσε ακόμη τα σενάρια για ήπια αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας ενώ διερωτήθηκε για το καθεστώς κάτω από το οποίο πραγματοποιούν τις υποβαθμίσεις, οι οίκοι αξιολόγησης.

Σχετικά με την φορολόγηση των μερισμάτων προανήγγειλε επανεξέταση του πλαισίου για τα μερίσματα που λαμβάνουν εταιρείες ή κάτοικοι εξωτερικού ενώ ήταν κατηγορηματικός για τη φορολόγηση των μερισμάτων που διανέμονται με βάση την κλίμακα εισοδήματος.

Όσον αφορά στους κλάδους που θα πρέπει να "σπρώξουν" τη χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης τόνισε πως είναι όσοι η χώρα έχει παράδοση όπως η ναυτιλία και ο τουρισμός.

Σχετικά με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου τόνισε : «Η επικίνδυνη συσσώρευση χρεολυσίων στα δύο-τρία χρόνια μετά το 2013, λόγω των αποπληρωμών των δανείων του μηχανισμού, που βλέπουν όλοι οι αναλυτές, ανατρέπεται με την κατανόηση της ανάγκης για μεγαλύτερους χρόνους αποπληρωμής, που υλοποιήθηκε στο δάνειο της Ιρλανδίας και θα ακολουθήσει για την Ελλάδα, βελτιώνοντας σημαντικά το προφίλ των αποπληρωμών μας στο μέλλον»,

Για το άνοιγμα των επαγγελμάτων τόνισε πως έχει βρεθεί «μια σωστή ισορροπία που απελευθερώνει το επάγγελμα χωρίς να διακινδυνεύει τους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων» .


 
website counter
friend finderplentyoffish.com