Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, αλλά και οι ενδείξεις ότι η ευρωζώνη επιχειρεί -επιτέλους- να αντιδράσει συντεταγμένα στην κρίση, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αλλαγή-σοκ στις συγκοινωνίες".

"Τα πάνω κάτω στο συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας αλλά και στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ φέρνει το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο", αναφέρει η εφημερίδα στο βασικό της θέμα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέες συμβάσεις και μετατάξεις στις Συγκοινωνίες".

Λεπτομέρειες για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στις δημόσιες συγκοινωνίες δίνει το βασικό θέμα και του "Αδέσμευτου Τύπου".

Η ΑΥΓΗ: "Η Ευρώπη σε καμπή"

Στις διεργασίες που γίνονται στις Βρυξέλλες και τα κράτη μέλη της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίση αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα. Σημειώνει ότι Ρεν και Μπαρόζο προανήγγειλαν αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της 4ης Φεβρουαρίου.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "1 δισ ευρώ στην εθνική από μεγάλο τραπεζικό όμιλο της Αγγλίας".

"Απόρθητο χαράκωμα στην κρίση, παρά τον αδιάλειπτο - από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος των αγορών το 2011 - βομβαρδισμό του διεθνούς κερδοσκοπικού καρτέλ εναντίον των ελληνικών τίτλων, ομολογιακών και τραπεζικών, κατάφερε να ανοίξει το εγχώριο πιστωτικό σύστημα", γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η Siemens γέλαγε με τον Γιώργο".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι συνεργάτες της Siemens είχαν ζητήσει το 2005 από το Γ. Παπανδρέου να παρέμβει για να αλλάξει το περιεχόμενο κοινοτικής οδηγίας.

ΕΘΝΟΣ: "Χωρίς φρένο οι ανατροπές στις συγκοινωνίες".

Αναφορά σε ανατροπές-σοκ στα μέσα μαζικής μεταφοράς κάνει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι καλούνται να υπογράψουν από μηδενική βάση επιχειρησιακές συμβάσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μας φακελώνουν υπερεθνικά Κέντρα Εξουσίας"

Κατά της κάρτας του πολίτη τάσσεται η εφημερίδα, επικαλούμενη δηλώσεις του νομικού Σωτ. Δαραμάρα, σύμφωνα με τις οποίες θα οδηγήσει σε "φακέλωμα τεραστίων διαστάσεων από υπερεθνικά κέντρα εξουσίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Στήνουν ένα 'βρώμικο 2011' για τελειωμένους πασόκους και νεοδημοκράτες"

Αφιερωμένο στις έρευνες του ΣΔΟΕ για την περιουσία πολιτικών προσώπων το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Ισχυρίζεται ότι "το σχέδιο προβλέπει την εξόντωση των ήδη εξοντωμένων πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα λάσπη εναντίον προβεβλημένων στελεχών της Ν.Δ."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Μπαράζ νέων σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση. Ληστεία... 4Χ4".

Η εφημερίδα κάνει αναφορές στο νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες, αλλά και στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ και τις περικοπές στους μισθούς των ΔΕΚΟ.

ΕΣΤΙΑ: "Τεράστια ζημιά από τις απεργίες"

"Το 2010 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδος εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 4,2% έναντι του 2009. Ομως κανένας δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι σημαντικό μερίδιο της πτώσεως του ΑΕΠ ήταν αποτέλεσμα των γενικών και κλαδικών απεργιών", εκτιμά η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μείωση μισθών μέχρι 25% στις ΔΕΚΟ"

"Με την εφαρμογή των μέτρων προβλέπονται μειώσεις αποδοχών μέχρι 10% για όσους υπαλλήλους λαμβάνουν μικτά από 1.801 έως 4.000 ευρώ το μήνα και μέχρι 25% για όσους λαμβάνουν σήμερα πάνω από 4.000 ευρώ μικτά", σημειώνει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κρίσιμη καμπή για τα μέσα των αστικών συγκοινωνιών"

Η εφημερίδα τονίζει ότι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση αποσκοπούν "στη δραστική μείωση των ελλειμμάτων των αστικών συγκοινωνιών, που ξεπερνούν ετησίως τα 600 εκατ. ευρώ".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Μείωση μισθών. Μείωση επιδομάτων. Μείωση προσωπικού".

Οι αλλαγές στις συγκοινωνίες στο πρωτοσέλιδο και της "Νίκης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Χειρόφρενο λόγω συγχωνεύσεων"

Δίνει έμφαση στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στόχος το λαϊκό κίνημα με πρόσχημα την 'ηθικοποίηση' του συστήματος - Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ".

Εκτενές ρεπορτάζ για τη χθεσινή συνέντευξη τύπου της Αλέκας Παπαρήγα για το πολιτικό χρήμα.

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο νέος νόμος για το κάπνισμα".

Το κάπνισμα θα επιτρέπεται στα μπαρ και σε όλα τα καταστήματα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Κωδικός: Αλ Καπόνε".

Για συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά, ώστε να μπουν φυλακή επίορκοι πολιτικοί, κάνει λογο η εφημερίδα. Αναφέρει ότι επτά πολιτικοί και τρεις μεγάλοι επιχειρηματίες βρίσκονται στον κλοιό του ΣΔΟΕ.

CITY PRESS: "Το Βερολίνο στο σκαμνί"

Αφιερωμένο στην απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει στη διένεξη Ιταλίας-Γερμανίας για τις αποζημιώσεις του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου το πρωτοσέλιδο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Περικοπές 25% στους μισθούς του δημοσίου"

Ρεπροτάζ για τις αλλαγές στο δημόσιο τομέα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Συμφωνία για δομικές αλλαγές στον τουρισμό"

"Την αναγκαιότητα νέου αναπτυξιακού μοντέλου για τον τουρισμό με ορίζοντα το 2020 επιβεβαιώνει η μελέτη που εκπόνησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών επιχειρήσεων σε συνεργασία με τη Eurobank", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πανστρατιά στην Ε.Ε. για έξοδο από την κρίση".

Οι διεργασίες στην Ε.Ε. για τη διάσωση του ευρώ στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. "Όπως αποκάλυψε ο Β. Σόιμπλε έχουν γίνει σχετικές επαφές με τη Γαλλία, την Ιταλία, το ΔΝΤ και οι αποφάσεις αναμένονται στις επόμενες συνόδους Κορυφής της Ε.Ε. το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο", τονίζεται στο ρεπορτάζ.

ΚΕΡΔΟΣ: "Σε 4 άξονες η έξοδος από την ευρωπαϊκή κρίση"

Το ευρωπαϊκό σχέδιο "μπορεί να αποτελέσει και το όχημα εξόδου της Ελλάδας από τις συμπληγάδες της υπερχρέωσης", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σήμα ανόδου στις αγορές δίνει η ευρωπαϊκή στήριξη"

"Ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική λύση του προβλήματος του ευρωπαϊκού χρέους αποτελεί η πρόταση που θα συζητηθεί στο Ecofin για αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και η αλλαγή του καταστατικού λειτουργίας του, ώστε να μπορεί να αγοράζει κρατικά ομόλογα", αναφέρει η εφημερίδα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com