Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Διήμερο κρίσιμων ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων

Τις λεπτομέρειες για το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ε.Ε., αλλά και θέματα που αφορούν στα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, που θα πραγματοποιηθούν Δευτέρα και Τρίτη στις Βρυξέλλες.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στο Ecofin θα συζητηθούν θέματα ανάπτυξης της Ε.Ε. αλλά και τα τεστ αντοχής που θα διεξάγει μέσα στο χρόνο η νέα Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κίνδυνου και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στα προς συζήτηση θέματα περιλαμβάνονται αναλυτικά:

1. Παρουσίαση του προγράμματος εργασιών της Ουγγρικής Προεδρίας

2. Συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2010 . Σε αυτό θα συζητηθεί η θέσπιση μόνιμου μηχανισμού (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και ενδεχόμενη τροποποίηση της Συνθήκη. Επισημαίνεται πως τα κράτη-μέλη εκτός Ευρωζώνης θα μπορούν να συμμετάσχουν στο μηχανισμό εθελοντικά.

3. Εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης από τη Μάλτα

. Εισαγωγή του ευρώ στην Εσθονία

5. Ετήσια Επισκόπηση για την Ανάπτυξη

6. Αναθεώρηση των σχεδίων Εθνικών Προγραμμάτων Μεταρρυθμίσεων

7. Ανακοίνωση της Ε.Ε.: Προς μια Πράξη για την Ενιαία Αγορά - για μια κοινωνική οικονομία της αγοράς με υψηλό βαθμό ανταγωνιστικότητας
 
website counter
friend finderplentyoffish.com