Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ηλεκτρονική καταγραφή για τα πρόστιμα παρουσίασε το ΥΠΑΑ

Ηλεκτρονική καταγραφή και ταξινόμηση των προστίμων που επιβάλλονται στις ελληνικές επιχειρήσεις προβλέπει το «Σύστημα Διαχείρισης Προστίμων» που φέρνει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν το 2010 ανέρχονται σε 4,1 εκατ. ευρώ.



Το «Σύστημα Διαχείρισης Προστίμων» περιλαμβάνει:

- Καταγραφή των στοιχείων που επιτρέπουν την αποτελεσματική διαχείριση των προστίμων

- Τη δυνατότητα ταξινόμησης και αρχειοθέτησης όλων των προστίμων που επιβάλλονται σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια από όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου και παρακολούθηση της πορείας τους μέχρι την πληρωμή τους.

- Την αναζήτηση ελέγχων και προστίμων με πολλαπλά κριτήρια όπως για παράδειγμα, τα πρόστιμα από τον φορέα, για τα οποία έχει ή δεν έχει ασκηθεί εμπρόθεσμη προσφυγή και τα οποία έχουν αποσταλεί προς είσπραξη στην αρμόδια ΔΟΥ κ.λ.π.

- Στατιστική επεξεργασία των ελέγχων και προστίμων σαν αριθμό ή αξία με πολλαπλά κριτήρια, π.χ. ανάλυση που αφορά μόνο τα πρόστιμα που έχουν οριστικοποιηθεί ή ακόμα μόνο τα πρόστιμα για τα οποία έχει ασκηθεί προσφυγή, ανάλυση ανά περιοχή ή ανά κατηγορία επιχειρηματία, ανά υπότροπους κ.λ.π.

Ο υφυπουργός, Ντίνος Ρόβλιας τόνισε: «Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θέτει σε εφαρμογή ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των προστίμων του Αγορανομικού Κώδικα. Κάνουμε απογραφή και παρακολούθηση στα πρόστιμα. Ατιμωρησία τέλος για τους παραβάτες. Σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας επιβάλλονται πρόστιμα, από οποιαδήποτε υπηρεσία και αν επιβάλλονται, θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση μέχρι αυτά να εισπραχθούν. Ενισχύουμε την προσπάθεια για την εφαρμογή των νόμων στην χώρα μας».

Στα 4 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα του 2010

Όσον αφορά στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν το 2010, αυτά ανέρχονται σε 4.133.400 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για παραβάσεις σχετικά με την υποβολή τιμοκαταλόγων χονδρικής επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.771.000 ευρώ, για παραβάσεις σχετικές με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων 105.000 και για παραβάσεις λοιπών νόμων 257.400 ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com