Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι αλλαγές στη φετινή δήλωση εισοδήματος, η αναδίπλωση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη σχετικά με τους όρους δόμησης σε περιοχές NATURA, καθώς και οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων σχετικά με τη σύνταξη πορίσματος για την υπόθεση Siemens κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οι 78 αλλαγές στη δήλωση"

Τις τελικές ρυθμίσεις για τη συμπλήρωση της δήλωσης εισοδημάτων που θα κληθούν να υποβάλουν φέτος οι φορολογούμενοι παρουσιάζει η "Ε", με πίνακες και παραδείγματα. "Αυστηρά τεκμήρια, που φέρνουν φορολογικές επιβαρύνσεις για όσους πιαστούν στα δίχτυα τους, υποχρεωτικές αποδείξεις δαπανών, που λειτουργούν σαν παγίδα για όσους δεν τις συνυποβάλλουν οδηγώντας σε απώλεια του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ, μείωση ή αύξηση εκπιπτόμενων δαπανών είναι ορισμένες από τις συνολικά 78 αλλαγές στη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπα Ε-1 και Ε-9)", τονίζει η εφημερίδα. Όπως σημειώνει η "Ε", η αποστολή των εντύπων ξεκινάει αμέσως σε 5,5 εκατ. φορολογουμένους, ενώ διαθέτει και αναλυτικό βιβλίο οδηγιών.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τι θα ισχύσει για τις αποδείξεις"

"Τους φακέλους με τις αποδείξεις που θα γεμίσουν τις Εφορίες ανά τη χώρα, καλούνται μέχρι τις 31 Μαίου 2011 να καταθέσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι μαζί με το ανανεωμένο έντυπο -Πόθεν Εσχες- της φορολογικής δήλωσης", σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πόρισμα κοροϊδία για τη Siemens ετοιμάζεται να βγάλει η Εξεταστική Επιτροπή"

"Σε παρωδία άνευ προηγουμένου τείνει να εξελιχθεί η διερεύνηση του πολύκροτου σκανδάλου με τα μαύρα ταμεία της Siemens, καθώς, ενώ αύριο παραδίδεται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, στο προσχέδιο που μοιράστηκε στους βουλευτές όλως... τυχαίως δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις μίζες που κατευθύνθηκαν στα κομματικά ταμεία τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, όπως έχει ομολογήσει ο ίδιος ο πρώην 'Mr Siemens' Μ. Χριστοφοράκος", αναφέρει στο πρώτο θέμα της η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η 'ροζ βίλα' κρυφό χαρτί του Ακη"

ΕΘΝΟΣ: "Τα μυστικά για τεκμήρια, αποδείξεις, κλίμακα"

Οι ρυθμίσεις του υπουγείου Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων απασχολούν το πρώτο θέμα του Έθνους. Όπως σημειώνει: "αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Στο τέλος της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά την αποστολή των εντύπων. Για πρώτη φορά το Ε1 που θα λάβουν 5,6 εκατ. φορολογούμενοι απαιτεί πλήρη καταγραφή όλων των περιουσιακών τους στοιχείων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εγκληματικές πράξεις υποκρύπτει η "Κάρτα του Πολίτη"- Codex Alimentarius και στην Ελλάδα!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μίκης: 'Το ΝΑΤΟ επιβάλλει να μοιραστούμε το Αιγαίο' "

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης "εξαπολύει γενική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης- τοποτηρητή ξένης εξάρτησης και ζητά να στηθεί πυραμίδα στο Σύνταγμα με τα ονόματα υπουργών και βουλευτών που ψήφισαν τις αλλαγές στα εργασιακά".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέα ρουκέτα Πάγκαλου -κάνει άνω-κάτω κυβέρνηση & spreads"

Στις δηλώσεις Πάγκαλου υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους της χώρας, αναφέρεται η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι "οδήγησαν στα όρια ενδοκυβερνητικής κρίσης τη διχογνωμία οικονομικού επιτελείου-αντιπροεδρίας για την επιμήκυνση και τη στρατηγική της κυβέρνησης σχετικά με τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας".

ΕΣΤΙΑ: "Πέφτει η απόδοσις στο δημόσιο"

"Με άλλα λόγια, αντί η Κυβέρνησις να περιορίση δραστικά το ίδιο το κράτος και τις παρεμβάσεις του στην καθημερινή ζωή των πολιτών, απλώς μείωσε τις αποδοχές των λειτουργών του. Ετσι όμως δημιούργησε αντικίνητρο παραγωγικότητος στους υπαλλήλους εκείνους που ήταν παραγωγικοί μέχρι σήμερα", σημειώνει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: "Ψήφος με το... στρέμμα!"

Για "μερική αναδίπλωση σχετικά με τη δόμηση στις περιοχές Natura" από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη μετά την εξέγερση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους σιγόνταραν ΝΔ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, κάνει λόγο η Αυγή.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία"

Όπως αναφέρει στο πρώτο της θέμα, η εφημερίδα: "το ΙΚΑ τρίζει λόγω των πεντακοσίων χιλιάδων εργαζόμενων που είναι ανασφάλιστοι, της ζημίας ύψους 1 δισ.ευρώ εξαιτίας των επενδύσεων στο Χρηματιστήριο (!), των βεβαιωμένων οφειλών 6 δισ. ευρώ αλλά και των πενήντα χιλιάδων καρτελών πλαστών ενσήμων που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το ν.σ. Μπιρμπίλη"

"Τη συνεχιζόμενη ένταση στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που καλείται να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εν μέσω της παρούσας άκρως δυσχερούς συγκυρίας, αλλά και προχειρότητα στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, αναδεικνύει νομοσχέδιο της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη", σημειώνει η Καθημερινή.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ποιοι και γιατί βάζουν ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ στη διάσωση"

"Το δίλημμα, τα παιχνίδια κερδοσκοπίας, ο γαλλογερμανικός άξονας και ο τρίτος δρόμος. Η αδυναμία του Eurogroup να αναλάβει το πολιτικό κόστος οδηγεί σε αδιέξοδο, μετά την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες", απασχολούν το πρώτο θέμα της εφημερίδας.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η ώρα της κρίσης για τη Siemens"

Στις διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της Εξεταστικής ώστε να υπάρξει κοινής αποδοχής παρουσίαση των γεγονότων, "λίγες ώρες πριν από την ημερομηνία κατάθεσης του πορίσματος για τη Siemens", αναφέρεται η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Βαριά σιδερένια μπότα πτωχεύει και εξαθλιώνει το λαό"

"ΚΚΕ: ο λαός δεν πρέπει να διαλέξει με ποιον τρόπο και σε πόσο χρόνο θα συνεχιστεί η "εκτέλεση" των δικαιωμάτων του για να συνεχιστεί η κρατική ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων. Να αντιτάξει την οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση", σημειώνει ο Ριζοσπάστης.

ΤΑ ΝΕΑ: "Και σε ιδιώτες γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ"

"Σε ιδιώτες γιατρούς που θα συμβληθούν με το ΙΚΑ αποδεχόμενοι έλεγχο στη συνταγογράφηση θα μπορούν να πηγαίνουν οι ασφαλισμένοι. Επίσης προβλέπεται σύμπραξη ιδιωτών γιατρών και γιατρών του ΙΚΑ στα πολυϊατρεία", γράφουν στο πρώτο θέμα τους ΤΑ ΝΕΑ.

City Press: "Μεγάλες απώλειες για τα ταμεία"

Στο ποσοστόστο της ανασφάλιστης εργασίας, που υπολογίζεται επισήμως στο 25% και στην "ηλεκτρονική κομπίνα τεραστίων διαστάσεων στο ΙΚΑ", αναφέρεται η εφημερίδα.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ο στρατός... θα καθαρίσει!- με στρατιωτικά απορριμματοφόρα η αποκομιδή των σκουπιδιών"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "11 σημεία-κλειδιά στη φορολογική δήλωση"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ατυπο συμβούλιο 6 χωρών παράλληλα με το Ecofin"

"Οι υπουργοί του ECOFIN συμφώνησαν, όπως και οι "17" της ευρωζώνης, επί της γερμανικής πρότασης για τη διεύρυνση των δυνατοτήτων του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης, αφήνοντας τις λεπτομέρειες για αργότερα", σημειώνει η Εξπρές.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οι παγίδες της νέας φορολογικής δήλωσης"

"Σε πλήρη ακτινογραφία των εισοδημάτων και των περιουσιακών τους στοιχείων θα υποβληθούν 5,6 εκατ. φορολογούμενοι μέσα από το έντυπο Ε1 της νέας φορολογικής δήλωσης. Απαιτείται συνολική καταγραφή όλων των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων, καταθέσεων στο εξωτερικό καθώς και εξόδων για δίδακτρα, οικιακές βοηθούς. Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αρχίζει από την 1η Μαρτίου", σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΚΕΡΔΟΣ: "Πρώτη ύλη για διασταυρώσεις η εφετινή φορολογική δήλωση"

"Απόλυτα προσαρμοσμένη στις ελεγκτικές επιδιώξεις της εφορίας είναι η φορολογική δήλωση του 2011, με την οποία 'στοχοποιούνται' οι φορολογούμενοι με καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό, οι ελεύθεροι επαγγελματίες με φοροπαραβάσεις, καθώς και όσοι κατέχουν περιουσία που δεν συμφωνεί με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους", τονίζει το Κέρδος.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ετοιμάζεται λύση-πακέτο για Ευρωζώνη και Ελλάδα"

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, "στο συνολικό "πακέτο" με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ενσωματωθεί η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα, καθώς στη συνεδρίαση του Ecofin η χώρα μας δεν πήρε το ζητούμενο που ήταν μια οριστική απόφαση για την παράταση από τα 5 στα 11 χρόνια".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com