Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Δεν καλύπτει Μαρκογιαννάκη για τη Siemens η Ν.Δ.

Έκθετο αφήνει η Νέα Δημοκρατία τον πρώην βουλευτή της και πρώην στέλεχος των κυβερνήσεων Καραμανλή, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens και ειδικότερα στο σκέλος που αφορά στην παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.



Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος έχει πλέον προσχωρήσει στη "Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας Μπακογιάννη, υποστήριξε ότι το πόρισμα θα επιρρίπτει ευθύνες στους "ανεπιθύμητους" των δύο κομμάτων εξουσίας. Εκτίμησε ότι θα είναι και ο ίδιος στο κάδρο, λέγοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς τον θεωρεί "καμένο".

«Θα τους κάνω να σφυρίζουν από τα αυτιά», δήλωσε. όπως είπε, έχει στοιχεία για την υπόθεση της Siemens, που θα παρουσιάσει στη Βουλή.

Παράλληλα, είπε πως το Μάιο του 2010 είχε στείλε επιστολή στον πρόεδρο της Ν.Δ. με την οποία τον καλούσε να προτείνει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το κόστος των Αγώνων του 2004, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Πρόσθεσε ότι είχε θέσει το ζήτημα και εκείνη την περίοδο, αλλά είχε λάβει την απάντηση ότι θα αμαυρώνονταν οι Αγώνες της Αθήνας.

"Οταν τους έχω πάει στοιχεία, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις πληρώσαμε δεκαπλάσια χρήματα από ότι έπρεπε [...] Αλλά και τώρα η ΝΔ δεν ζητά τη σύσταση εξεταστικής για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων. Μπορείτε να μου πείτε, γιατί δεν γίνεται;" διερωτήθηκε.

Κ. Τζαβάρας: "Διευκολύνει την ατιμωρησία"

Σχολιάζοντας όσα είπε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο επικεφαλής των βουλευτών της Ν.Δ. στην Εξεταστική για τη Siemens, Κ. Τζαβάρας, είπε πως "και μόνο από αυτά που είπε πρέπει αμέσως να τον καλέσει ο εισαγγελέας γιατί προφανώς με τη σιωπή του καλύπτει ή τουλάχιστον διευκολύνει την ατιμωρησία κάποιων υπευθύνων αυτό μπορεί να έχει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και την έννοια της υπόθαλψης εγκληματία".

"Γνωρίζει ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν επιδείξει επιλήψιμη συμπεριφορά και τους καλύπτει;" διερωτήθηκε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com