Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Απαισιόδοξοι οι εργοδότες για προοπτικές απαχόλησης το α' 3μηνο 2011

Όπως καταγράφει έρευνα της εταιρείας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Manpower «Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης», οι εργοδότες εκτιμούν πως το κλίμα στην Ελλάδα σχετικά με τις προσλήψεις το α’ τρίμηνο του 2011 θα είναι ιδιαίτερα δυσχερές.



Συγκεκριμένα, το 8% των εργοδοτών αναμένει αύξηση των απασχολούμενων, το 23% προβλέπει μείωση και το 65% δεν αναμένει καμία μεταβολή, ενώ οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης διαμορφώνονται στο -15%, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από τότε που ξεκίνησε η διεξαγωγή της έρευνας της Manpower στην Ελλάδα, το β’ τρίμηνο του 2008.

Συγκριτικά με το δ’ τρίμηνο του 2010, οι προοπτικές προσλήψεων υποχωρούν κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης καταγράφουν σημαντική μείωση της τάξεως των 16 ποσοστιαίων μονάδων.

Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης για την Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής διαμορφώνονται στο απαισιόδοξο -16%, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα υπολογίζονται στο -12%.

Σημειώνεται πως οι δυσχερέστερες προοπτικές σε ό,τι αφορά την απασχόληση καταγράφονται από τους εργοδότες στον τομέα του Τουρισμού, με τις συνολικές προοπτικές απασχόλησης να διαμορφώνονται στο -34%. Αντίστοιχα, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης στους τομείς της Μεταποίησης και του Εμπορίου (Χονδρική και Λιανική), διαμορφώνονται στο -27% και -20%. Τέλος, απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις τόσο για τον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, όσο και για τον τομέα των Κατασκευών, με τις συνολικές προοπτικές απασχόλησης να καταγράφονται στο -13% και -12% αντίστοιχα, ενώ στη Γεωργία προβλέπεται ότι ο ρυθμός προσλήψεων θα παραμείνει αμετάβλητος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com