Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αναβάθμιση των Πειραματικών Σχολείων με σχέδιο νόμου

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το θεσμικό πλαίσιο των Πειραματικών Σχολείων υπερψηφίστηκε επί της αρχής του κατά πλειοψηφία.



Πέντε μήνες διήρκησε η δημόσια διαβούλευση που είχε σαν στόχο την εξυγίανση και τον ορθολογισμό των υποδομών της εκπαίδευσης. Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση των πειραματικών σχολείων αφού όπως είπε η διαρκής αξιολόγηση που θα γίνεται σε αυτά θα βοηθήσει και τα υπόλοιπα σχολεία. Η ίδια δήλωσε ανοιχτή σε προτάσεις, ενώ υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για τις μετεγγραφές, κάνοντας λόγο για δίκαιη και αντικειμενική ρύθμιση που λύνει τεράστια προβλήματα. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ενώ το καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κος Σπύρος Ταλιαδούρος, εισηγητής της ΝΔ, το χαρακτήρησε "νομοσχέδιο μαμούθ" που περικλείει άσχετα θέματα, χειραγωγεί το πρώην Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και αντιβαίνει στις αρχές της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Ο Γιάννης Ζιώγας, ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο υπηρετεί το μεγάλο κεφαλαίο, και κάνει ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των παιδιών της εργατικής τάξης. Σχολιάζοντας το θέμα των μετεγγραφών έκανε λόγο για καθαρά πολιτικό θέμα που έχει να κάνει με την αναγκαιότητα της δωρεάν στέγασης, ενώ επανέλαβε την πρόταση του κόμματος του για μηνιαία καταβολή 600 ευρώ σε παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα. Από την άλλη μεριά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, εξέφρασε φόβους για δημιουργία διαφορετικών εκπαιδευτικών ταχυτήτων στη δημόσια εκπαίδευση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com