Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μεγάλη ανταπόκριση για το «debtocracy»

Η ιδέα φιλόδοξη: δημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα τα αίτια της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα μας , που χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους θεατές. Το αποτέλεσμα απρόσμενο: όχι μόνο το ντοκιμαντέρ έγινε, αλλά η απήχηση που είχε ήταν τεράστια και έβγαλε τα έξοδά του μέσα σε μόνο 14 μέρες.



Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας μια κινηματογραφική δουλειά έχει παραγωγό το θεατή. Το ντοκιμαντερ "DEBTOCRACY" "αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης." Ενδιαφέρον έχει ότι το ντοκιμαντέρ διανέμεται δωρεάν, δεν έχει χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης, ενώ αναμένεται να υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, Αρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, όπως διαβάζουμε στο επίσημο site της "χρεοκρατίας": "μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ."

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε και το http://xreokratia.gr
 
website counter
friend finderplentyoffish.com