Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ένα άρθρο το Μεσοπρόθεσμο, δεν θα ψηφιστεί ως «κατεπείγον»

Το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα θα κατατεθεί στη βουλή ως ένα και μόνο άρθρο, αλλά δεν θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δήλωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος.



Σχολιάζοντας την επιστολή των 16 βουλευτών της συμπολίτευσης, με την οποία ζητούν τη σύγκληση των αρμόδιων οργάνων προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το Μεσοπρόθεσμο, είπε πως "τίθενται ορισμένα θέματα αυτονόητα".\

Διευκρίνισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της περιόδου 2012-2015 Θα προωθηθεί με την κανονική διαδικασία των δύο συνεδριάσεων της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Επέμεινε ωστόσο, στην κατάθεσή του ως ένα άρθρο, με το αιτιολογικό ότι πρόκειτα για έναν τριετή προϋπολογισμό και Θα ακολουθήσει εκτελεστικός νόμος. Άρα, η λογική του μεσοπρόθεσμου είναι λογική προϋπολογισμού και ο προϋπολογισμός δεν έχει πολλά άρθρα".

Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα το καταψηφίσουν, λέγοντας ότι "στέκονται στο ύψος των περιστάσεων" και προανήγγειλε πρωτοβουλίες ώστε να συνεχιστεί η "διαδικασία εσωτερικού διαλόγου".

Όπως είπε, "αυτό θα κάνουμε και τις επόμενες μέρες, κάνοντας σαφές ότι αυτή την περίοδο η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές"
 
website counter
friend finderplentyoffish.com