Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σε «υπηρεσίες μια στάσης» θα μετασχηματιστούν οι υπηρεσίες μετανάστευσης

Θα μετασχηματιστούν σταδιακά όλες οι υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.





Υπηρεσίες μίας στάσης, θα γίνουν οι μέχρι τώρα υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης του υπουργείου εσωτερικών, για την έκδοση των νέων τύπου αδειών διαμονής των νόμιμων μεταναστών.

"Όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αναλάβει τη δέσμευση να καθιερώσουν άδειες διαμονής ενιαίου τύπου για τους υπηκόους τρίτων χωρών, σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού" και με βάση αυτή την απόφαση, "καθίσταται υποχρεωτική, πλέον, η έκδοση των αδειών διαμονής, υπό τον τύπο του αυτοτελούς εγγράφου (κάρτα μετανάστη). Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008, ο τίτλος διαμονής θα έχει τη μορφή μιας ηλεκτρονικής κάρτας και όχι αυτοκόλλητης ετικέτας (βινιέτας), και το αυτοτελές έγγραφο θα περιλαμβάνει δύο βιομετρικά δεδομένα, ήτοι μια ψηφιακή φωτογραφία προσώπου (τύπου διαβατηρίου) και δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς επίσης και ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων, ως μέσο αποθήκευσης", επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις Αποκεντρωμένες Περιφερειακές Διοικήσεις.

Σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας, θα δημιουργηθεί από μια υπηρεσία "μίας στάσης" με εξαίρεση την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τις νησιωτικές περιοχές, όπου θα συσταθούν περισσότερες από μία υπηρεσίες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com