Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Κλείνουν το μάτι για πρόωρες τώρα στη Ν.Δ.

Στις πρόωρες εκλογές αρχίζει να στρέφεται πλέον η Νέα Δημοκρατία, όπως φαίνεται από δηλώσεις στελεχών της.



Σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακή", ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος, εκτίμησε ότι οι πρόωρες εκλογές είναι πλέον μια λύση, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα ως "πυριδιταποθήκη" και ζητάει "να μιλήσει πλέον ο λαός".

Ο βουλευτής της Ν.Δ. απέρριψε τη συναίνεση έτσι όπως την επιδιώκει ο πρωθυπουργός, αλλά και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης. Χαρακτήρισε "κυβερνητικό πυροτέχνημα" τις αναφορές του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, καθώς, όπως είπε, δεν έχουν ξεκαθαρίσει τί θα τεθεί ως αντικείμενο επιλογής από τους πολίτες, ενώ άσκησε σκληρή κριτική όσον αφορά και τον τρόπο που θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή. "Προκαλέσαμε την κυβέρνηση να φέρει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ως νομοθέτημα με άρθρα. Και να ψηφίσουμε κατ' άρθρο ότι συμφωνούμε. 'Οχι ένα άρθρο με εκβιαστικό δίλημμα. Ιδού η Ρόδος", ανέφερε.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης. "Τώρα πια επειδή δεν είμαστε εμείς και το ΠΑΣΟΚ είναι και όλο αυτό το σύμπλεγμα στο οποίο έχουμε κολλήσει κι έχουμε εξαρτηθεί, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Μπορεί να το πούμε κάποια στιγμή, μπορεί να το πούμε αύριο, αλλά το ότι δεν το λέμε, δεν σημαίνει ότι δεν το θέλουμε, δεν σημαίνει ότι το φοβόμαστε", δήλωσε στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com